Η ΑΕΚ καταδικάζει το χθεσινό ξυλοδαρμό στο δημοτικό συμβούλιο Ν. Φιλαδέλφειας

Μετά το πρωτάκουστο χθεσινό «ντου» και τον προπηλακισμό, που ακολούθησε, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες.

«H ΠΑΕ ΑΕΚ καταδικάζει τα επεισόδια που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του χθεσινού δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνως.

Αυτές οι πρακτικές μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους και αποβαίνουν σε βάρος της ΑΕΚ. Το πιο σημαντικό αυτή την εποχή είναι να επιλυθούν όλα τα θέματα που εκκρεμούν και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του μεγάλου στόχου όλων των φιλάθλων της ΑΕΚ που είναι η κατασκευή του νέου γηπέδου».

Τί είχε προηγηθεί όμως; Χθες, Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο διεκόπη βίαια από εισβολή οπαδών της ΑΕΚ και επίθεση αυτών σε πρόσωπα – μέλη του Δ.Σ. που έχουν τεθεί ανοιχτά εναντίον της ανέγερσης του γηπέδου – υλοποίησης σχεδίου του γηπέδου της ΑΕΚ, της «Αγιά Σοφιάς».

Τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, καθώς είχαν εμφανή κτυπήματα από τις επιθέσεις που δέχτηκαν. Πρόκειται για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Πάνο, τον αντιδήμαρχο Γιάννη Καλαμπόκη και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας Πρελορέντζο, Αντωναρόπουλο και Παπακώστα. Επίσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα στο πόδι ο σύμβουλος του δημάρχου κ. Μπαρούτας.

Οπως ανέφερε ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, οι οπαδοί προέβησαν σε βανδαλισμούς και διέκοψαν βίαια τη συνεδρίαση, ζητώντας να συζητηθεί το θέμα του γηπέδου, το οποίο δεν περιλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη.

Η παρέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου στο δημοτικό συμβούλιο.

Με εισήγησή του, ο δήμαρχος Αρης Βασιλόπουλος καλούσε το δημοτικό συμβούλιο να καταγγείλει την απόρριψη της μελέτης ανάπλασης του άλσους από τη Διεύθυνση Δασών και να υπερασπιστεί το δασικό χαρακτήρα του άλσους στο σύνολό του, προστατεύοντάς το από ιδιωτικά συμφέροντα.

Πάντως, σε σημερινή συνάντηση του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας με αντιπροσωπεία οπαδών της ΑΕΚ έπεσαν οι τόνοι, μετά τα χθεσινά έκτροπα και ο κ. Βασιλόπουλος υπερτόνισε την ανάγκη να γίνει το γήπεδο, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα