«Γόνιμη συζήτηση με Μπαν Κι Μουν»

Με τη συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45 λεπτά και στο επίκεντρο βρέθηκαν οι ελληνικές θέσεις για θέματα που αφορούν την Ελλάδα

όπως το Κυπριακό και το Σκοπιανό.

«Στη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ αναλύθηκαν διάφορα ζητήματα, θα έλεγα, παγκοσμίου ενδιαφέροντος και τα γνωστά θέματα που αφορούν την Ελλάδα. Είχαμε μία πολύ γόνιμη συζήτηση και ήταν μία ευκαιρία να εξηγήσουμε στο γενικό γραμματέα τις ελληνικές θέσεις και τις απόψεις», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαν Κι Μουν έθεσε επί τάπητος και ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος όπως αυτό των εξελίξεων στη Συρία.

Στη συνάντηση το παρών έδωσαν συνεργάτες του γ.γ. μεταξύ των οποίων και ο ειδικός διαπραγματευτής για το σκοπιανό Μάθιου Νιμιτς. Ο πρωθυπουργός επίσης συναντήθηκε και με τον εκτελεστικό διευθυντή της αμερικανοεβραικης επιτροπής Ντέιβιντ Χάρις.

Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς είχε επισκεφτεί το «Σημείο Μηδέν», όπου κατέπεσαν οι δίδυμοι πύργοι.

Κάλεσμα στους επενδυτές από τον πρωθυπουργό

Προηγουμένως, απευθυνόμενος στους Έλληνες ομογενείς, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τους κάλεσε να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης, περιέγραψε τα επόμενα στάδια για την έξοδο από την κρίση, λέγοντας ότι «εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, πετυχαίνουμε πρωτογενές πλεόνασμα και μετά βγαίνουμε στις αγορές» ενώ αναφέρθηκε και στις θυσίες του ελληνικού λαού.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση συνεργασίας, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Σαμαράς είπε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που ήταν απέναντι επί δεκαετίες, ξεπέρασαν τις αντιθέσεις του παρελθόντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα