Κάλεσμα στους επενδυτές από τον πρωθυπουργό

Απευθυνόμενος στους Έλληνες ομογενείς, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τους κάλεσε να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης, περιέγραψε τα επόμενα στάδια για την έξοδο από την κρίση, λέγοντας ότι «εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, πετυχαίνουμε πρωτογενές πλεόνασμα και μετά

βγαίνουμε στις αγορές» ενώ αναφέρθηκε και στις θυσίες του ελληνικού λαού.

«Μαζεύουμε φόρους από ανθρώπους που δεν έχουν άλλο να δώσουν», τόνισε και σημείωσε ότι οι πολίτες έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα των θυσιών καθώς υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση συνεργασίας, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Σαμαράς είπε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που ήταν απέναντι επί δεκαετίες, ξεπέρασαν τις αντιθέσεις του παρελθόντος.

Νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στην Αρχιεπισκοπή. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη συγκίνηση του για την επίσκεψη σε αυτόν το χώρο όπου, όπως είπε, «έχω έρθει πολλές φορές από τότε που ήμουν φοιτητής και μετά για πάρα πολλά χρόνια».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της JP Morgan Τζέιμι Ντιμόν και το δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα