Γλέζος: Παρακρατικές οργανώσεις, φίλιες προς τη ΝΔ;

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε δήλωση του Μανώλη Γλέζου στη Βουλή, στην οποία ο βουλευτής έθεσε το ερώτημα για το ποιος ωφελείται από τρομοκρατικές ενέργειες, αναφερόμενος στην επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας με νόημα: «μήπως προέρχεται αυτή η ενέργεια από παρακρατικές οργανώσεις φίλιες προς τη Νέα Δημοκρατία;».

Νωρίτερα, ο κ. Γλέζος, μιλώντας εκ μέρους της Αριστεράς, είχε δηλώσει πως «είναι απαράδεκτο

κάθε φορά να θεωρούμαστε ένοχοι».

Πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία της Ν.Δ.

Ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ σημειώθηκε τα ξημερώματα έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού. Από το σημείο έχουν περισυλλεγεί εννέα κάλυκες, ενώ όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, στόχος της επίθεσης ήταν το γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, εντός του οποίου βρέθηκε μια σφαίρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πλησίασαν στην περιοχή και πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά των γραφείων. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που έχουν αποκλείσει την περιοχή και διερευνούν το περιστατικό. Στις έρευνες συμμετέχει και η αντιτρομοκρατική.

Στα γραφεία της Ν.Δ. έφτασε νωρίς το πρωί ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής του κόμματος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο Αντώνης Σαμαράς.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για νέα κλιμάκωση «στην προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας» και τόνισε ότι «αυτές οι επιθέσεις έχουν στόχο τη δημοκρατίας μας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθυνε εκ νέου έκκληση σε όλο τον πολιτικό κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του. «Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Η βία είναι μια και πρέπει να εξοστρακιστεί από την κοινωνία μας», υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα