Γκρέμισαν πυραμίδα των Μάγιας για να φτιάξουν δρόμο

Μια πυραμίδα 2.300 ετών, σύμβολο του πολιτισμού των Μάγιας γκρεμίστηκε από μπουλντόζα εταιρείας που πραγματοποιεί τα έργα κατασκευής δρόμου.

Πρόκειται για την πυραμίδα Νο Μουλ, την οποία οι εργάτες κατέστρεψαν για να χρησιμοποιήσουν τα υλικά της στην κατασκευή δρόμων στην κοντινή περιοχή Ντάγκλας.

Αποφασισμένος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη δηλώνει ο διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου του Μπελίζε, ο οποίος χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη ενέργεια «σαν ένα χτύπημα στο στομάχι» .

«Γιατί δεν μπορούσαν να πάρουν αυτοί οι άνθρωποι πέτρες από κάποιο άλλο

σημείο;» λέει ο κ. Άουβε. Η πυραμίδα είχε ύψος 33 μέτρων και όπως λέει ο ίδιος δεν είναι δυνατόν οι ιθύνοντες της εταιρείας να μην γνώριζαν τι έκαναν αφού τα ερείπια ήταν πασίγνωστα και στην περιοχή το έδαφος δεν είχε υψώματα.

«Αυτοί οι άνδρες γνώριζαν, ότι επρόκειτο για ένα ιστορικό κτίσμα. Ήταν απλά μία καταραμένη τεμπελιά» λέει.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι οι Μάγιας συγκέντρωσαν το υλικό, δημιούργησαν την πυραμίδα χρημοποιώντας λίθινα εργαλεία και κουβαλώντας τις πέτρες στα κεφάλια τους και σήμερα κάποιοι το κατέστρεψαν εντελώς χωρίς να σκεφτούν την πολιτιστική του σημασία» είπε η επικεφαλής του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα