Παρατεταμένη ύφεση της Γαλλικής οικονομίας

Δυσοίωνα είναι τα μηνύματα για την Γαλλική οικονομία που δε λέει να ανακάμψει, μάλιστα βυθίστηκε για τρίτη φορά σε διάστημα τεσσάρων ετών, εντείνοντας την πίεση προς τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να υιοθετήσει πολιτικές τόνωσης της ανάπτυξης.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα (Τετάρτη) η γαλλική στατιστική υπηρεσία Insee, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,2% το πρώτο τρίμηνο του 2013, έπειτα από πτώση 0,2% που είχε εμφανίσει το προηγούμενο τρίμηνο. Τα στοιχεία ήταν χειρότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν μείωση του γαλλικού

ΑΕΠ κατά 0,1%.

Συρρίκνωση στην Ε.Ε.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη θα υποχωρήσει κατά 0,4% το 2013, έπειτα από πτώση 0,6% που είχε εμφανίσει το 2012. Τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο θα δημοσιευτούν από τη Eurostat εντός της ημέρας.

Μόνο η Γερμανία

Στην ανάπτυξη επέστρεψε, εν τω μεταξύ, η γερμανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο, έπειτα από τη συρρίκνωση που είχε παρουσιάσει στα τέλη του 2012, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,1%, χαμηλότερο απ’ ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα