Γκιουλέν : Ο Ερντογάν είναι πεινασμένος για εξουσία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Spiegel ο Φετουλάχ Γκιουλέν που κατηγορείται από τον Ταγίπ Ερντογάν ως ο ιθύνων νους του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, δεν ήταν φειδωλός στους χαρακτηρισμούς του για τον Πρόεδρο της Τουρκίας. Το αντίθετο…

Η συμπεριφορά του Ερντογάν αγγίζει τα όρια της παραφροσύνης

Σύμφωνα

με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, «η εξουσία έχει δηλητηριάσει τον Πρόεδρο Ερντογάν», ενώ » η συμπεριφορά του αγγίζει τα όρια της παραφροσύνης. Προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια και τώρα ζει στα παλάτια»

Αναφορικά με τις κατηγορίες που του αποδίδει ο Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την διεύθυνση από μέρους του, του πραξικοπήματος , ο Φετουλάχ Γκιουλέν υποστήριξε πως είναι έτοιμος να καταθέσει ενώπιον Διεθνούς Επιτροπής και αν διαπιστωθεί η ενοχή του, είναι διατεθειμένος να οδηγηθεί στον «θάλαμο εκτέλεσης». Επιπλέον υποστήριξε, πως είναι εναντίον της βίας για την ευόδωση των πολιτικών σκοπών, και πως υποστηρίζει την δημοκρατία στην Τουρκία, ενώ είναι αντίθετος προς τα στρατιωτικά πραξικοπήματα.

«Επειδή ο Ερντογάν είναι πεινασμένος για εξουσία πιστεύει ότι έτσι είναι όλοι», τόνισε με έμφαση και συνέχισε λέγοντας, πως στόχος του Ερντογάν είναι να εξαλείψει κάθε μορφή αντιπολίτευσης και να έχει ο ίδιος τον απόλυτο έλεγχο της εξουσίας. Ενώ σε πολλά σημεία της συνέντευξης του άφησε να εννοηθεί, το ενδεχόμενο ο ίδιος ο Ερντογάν να σκηνοθέτησε το πραξικόπημα ώστε να ισχυροποιήσει την εξουσία του.

Αναφορικά με το αίτημα της έκδοσής του στην Τουρκία, ο Φετουλαχ Γκιουλέν δήλωσε πως θεωρεί ότι δεν θα εκδοθεί, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν επαρκώς μια τέτοια επιλογή. «Το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ λειτουργεί. Δεν θα με παραδώσουν χωρίς αποδείξεις» , κατέληξε.

Το άρθρο Γκιουλέν : Ο Ερντογάν είναι πεινασμένος για εξουσία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα