Γ.Κατρούγκαλος : «Καμία περικοπή στις κύριες συντάξεις»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε χαράτσι 6% στις κύριες συντάξεις δήλωσε πως πρόκειται για «νέο κύμα παραπληροφόρησης και γκρίζας προπαγάνδας, δυστυχώς αυτή τη φορά όχι μόνον από τα συνήθη παπαγαλάκια αλλά και σοβαρές εφημερίδες που προαναγγέλλουν «Αναδρομικό χαράτσι», «Εξόντωση Συνταξιούχων», «Νέο κύμα περικοπών στις κύριες συντάξεις».

Καμία περικοπή στις κύριες συντάξεις

Ο Υπουργός Εργασίας υποστήριξε πως με τον νέο νόμο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης δεν θα υπάρξει καμία

περικοπή στις κύριες συντάξεις. Ενώ επεσήμανε ότι οι επερχόμενες μειώσεις της τάξεως του 6% δεν αφορούν στις κύριες συντάξεις αλλά στους συνταξιούχους που παίρνουν δύο συντάξεις. Ενώ τόνισε πως η παρακράτηση θα γίνεται επί του πραγματικού ποσού και όχι το εικονικού όπως συνέβαινε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ταυτόχρονα δήλωσε πως το βασικό στοιχείο της νέας μεταρρύθμισης είναι η ισονομία καθώς καλούνται να συμβάλλουν και οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν δύο ή περισσότερες συντάξεις, και να υποστούν την μείωση στο σύνολο του ποσού που τους καταβάλλεται, όπως συμβαίνει και με τους συνταξιούχους που λαμβάνουν μία σύνταξη.

Το άρθρο Γ.Κατρούγκαλος : «Καμία περικοπή στις κύριες συντάξεις» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα