Γιούνκερ και Τουσκ καλούν τον Τραμπ να επισκεφτεί τις Βρυξέλλες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ όπως και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απηύθυναν από κοινού πρόσκληση στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες. Σε κοινή επιστολή τους οι δύο Πρόεδροι σημειώνουν «Σήμερα, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να ενισχυθούν οι διατλαντικές σχέσεις και να χαρτογραφηθούν οι σχέσεις ΕΕ και ΗΠΑ».

Ενώ

συνεχίζουν τονίζοντας πως «Μόνο με την στενή συνεργασία μπορούν ΕΕ και ΗΠΑ συνεχίσουν να κάνουν τη διαφορά, όταν αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς προκλήσεις, όπως ο ISIS, οι απειλές κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, την κλιματική αλλαγή και τη μετανάστευση».

Επιπρόσθετα επισημαίνουν : «Ευτυχώς, η στρατηγική εταιρική σχέση ΕΕ – ΗΠΑ είναι ευρεία και με βάθος: από τις κοινές μας προσπάθειές για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και τη διευθέτηση της κλιματικής αλλαγής, δια τη συνεργασία ΕΕ – ΗΠΑ σχετικά με την αντιμετώπιση των απειλών για την ασφάλεια στην Ανατολική Ευρώπη, και στις διαπραγματεύσεις για το Διατλαντικό εμπόριο – πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειες για να διασφαλιστεί πως οι δεσμοί που μας συνδέουν παραμένουν ισχυροί και ανθεκτικοί«.

Το άρθρο Γιούνκερ και Τουσκ καλούν τον Τραμπ να επισκεφτεί τις Βρυξέλλες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα