Πρεμιέρα αύριο για τον κορυφαίο «Άμλετ» του Σαίξπηρ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Από τα κορυφαία δράματα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ο Άμλετ έχει χαρακτηριστεί ως αριστούργημα που προσφέρεται για αλλεπάλληλες ερμηνείες και είναι από τα πιο σχολιασμένα έργα του δραματουργικού ρεπερτορίου.

Ο Άμλετ έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη

στο ρόλο του Δανού πρίγκιπα και την σκηνοθεσία στα χέρια του ταλαντούχου Γιάννη Κακλέα.

Το βασικό μοτίβο του δράματος είναι η εκδίκηση: ο νεαρός Άμλετ είναι το πρόσωπο που θέλει να εκδικηθεί για τον άδικο χαμό του πατέρα του από τον αδελφό του πατέρα του, τον Κλαύδιο, ο οποίος στη συνέχεια παντρεύτηκε και την χήρα του νεκρού. Ένα φάντασμα έρχεται ξαφνικά και ο Άμλετ γίνεται το χέρι μιας αόρατης δύναμης που εκδικείται, χωρίς να προχωρήσει ο ίδιος σε μια τυφλή εκδίκηση.

Ο Άμλετ με την ολοκλήρωση της εκδίκησης αποκατέστησε την τιμή του νεκρού γονιού του και μπορούσε να ζήσει γαλήνια, ακόμη και αν η γαλήνη ήταν θάνατος.

Μια πάλη ανάμεσα στην ηθική και την δίψα για εκδίκηση ενός ανθρώπου λαμπερής ευφυΐας, έρχεται να μας προβληματίσει για τον κόσμο των ηθικών μας επιλογών. Τον κάνει πιο δύσκολο, πιο αινιγματικό, πιο επικίνδυνο. Μια παράσταση που αξίζει να δείτε.

Πρεμιέρα: 10 Νοεμβρίου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία — Γιάννης Κακλέας

Μετάφραση — Διονύσης Καψάλης

Σκηνικά — Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια — Ηλένια Δουλαδίρη

Μουσική — Σταύρος Γασπαράτος

Στο ρόλο του Άμλετ ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Παίζουν οι ηθοποιοί — Ευγενία Δημητροπούλου, Θανάσης Δήμου, Ιερόνυμος Καλετσάνος, Στέργιος Κοντακιώτης Στέλιος Ξανθουδάκης, Χρήστος Σαπουντζής, Ιβάν Σβιτάιλο, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Τζεφ Μαράουι

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 20.

Σάββατο: 17.30 και 21.00

Κυριακή: 19.00

Το Σάββατο 17/12 δεν θα πραγματοποιηθεί η απογευματινή παράσταση των 17.30 λόγω προγραμματισμένης Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης.

Το Σάββατο 7/1/2017 δεν θα πραγματοποιηθεί η βραδινή παράσταση των 21.00 λόγω προγραμματισμένης απευθείας μετάδοσης από την ΜΕΤ της όπερας Ναμπούκο του Βέρντι

Το άρθρο Πρεμιέρα αύριο για τον κορυφαίο «Άμλετ» του Σαίξπηρ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα