Γιαννίτσης: Πολλές φωνές προπαγανδίζουν ως όραμα εφιαλτικές προοπτικές

«Τον περασμένο Νοέμβριο, κάτω από δραματικές συνθήκες, η παρούσα κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη να αποκαταστήσει τη διεθνή αξιοπιστία της Ελλάδας και να φέρει σε πέρας όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου», ξεκίνησε την ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτης στο συνέδριο του Harvard Business School

Club of Greece χθες το απόγευμα.

«Καθήκον της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι να δώσει στην ελληνική κοινωνία μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση» συνέχισε λέγοντας ο κ. Γιαννίτσης για να συμπληρώσει αφήνοντας «αιχμές» για την πολιτική που ακολουθήθηκε σε Ελλάδα και Ευρώπη:

«Οι περισσότεροι από τους στόχους της πολιτικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωζώνη κατά τη διάρκεια της κρίσης ήταν απλά για να κερδηθεί χρόνος. Και στις δύο περιπτώσεις είδαμε ότι η πολιτική ερχόταν πολύ αργά, πολύ λίγο! Αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος στρατηγική. Επιπλέον, κάθε φορά τα προβλήματα γίνονταν δύσκολα, ενώ το κόστος διευθέτησής τους γινόταν όλο και πιο ψηλά».

Πίσω από την κρίση ο υπουργός Εσωτερικών διακρίνει «ένα πολιτικό σύστημα σε κρίση και για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση πρέπει απεγνωσμένα να αντιμετωπίσουμε τις αδυναμίες της πολιτικής». Στην ομιλία του υπογράμμισε πως πρέπει «να προχωρήσουμε, το οφείλουμε, επειγόντως σε πιο βαθιές μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές και να αντιμετωπίσουμε ελλείψεις που εμποδίζουν την ανάπτυξη».

Τέλος σύμφωνα με τον κ. Γιαννίτση «υπάρχουν κοινωνικές δυνάμεις στην Ελλάδα έτοιμες να δώσουν τη μάχη για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας τους, ωστόσο υπάρχουν και πολλές φωνές που προπαγανδίζουν ως όραμα εφιαλτικές προοπτικές».

Keywords
Τυχαία Θέματα