Για φόνο εκ προμελέτης κατηγορείται ο Πιστόριους

Στο δικαστήριο της Πρετόρια παρουσιάστηκε το πρωί της Τρίτης ο Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρέεβα Στέενκαμπ, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Η ακροαματική διαδικασία

είχε προγραμματιστεί στις 9.00, τοπική ώρα, (7.00 GMT) στο επαρχιακό δικαστήριο της Πρετόρια, δύο ώρες πριν από την τελετή καύσης της σορού της άτυχης κοπέλας στην γενέτειρά της, στο Πορτ Ελίζαμπεθ στα νότια της χώρας.

«Ήταν ένας άγγελος. Ήταν τόσο απλή, τόσο αθώα. Ήταν ένα υπέροχο πρόσωπο. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε κάποιον τόσο καλό», είπε ο Gavin Venter, ένας πρώην αναβάτης ο οποίος εργάστηκε για τον πατέρα της Στεενκαμπ.

«Είμαι αηδιασμένος με αυτό που έκανε. Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σκληρότητα», πρόσθεσε. «Χωρίς αμφιβολία είναι ένας κίνδυνος για το κοινό. Πρέπει να μείνει στη φυλακή».

Στο μεταξύ, μέλη γυναικείων οργανώσεων έχουν περικυκλώσει το κτίριο όπου διεξάγεται η δίκη φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Όχι αποφυλάκιση για τον Πιστόριους».

Η κατηγορούσα αρχή επιδιώκει να κατηγορήσει τον 26χρονο αθλητή για φόνο εκ προμελέτης.

Σύμφωνα με τους κατήγορους, ειπώθηκε ότι τη νύχτα του φόνου ο Πιστόριους σηκώθηκε, φόρεσε τα προσθετικά πόδια του και περπάτησε επτά μέτρα, για να πυροβολήσει μέσα από την πόρτα του μπάνιου.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Πιστόριους πυροβόλησε συνολικά τέσσερις φορές, εκ των οποίων οι τρεις τραυμάτισαν θανάσιμα την Ρέεβα. Εν συνεχεία, έσπασε την πόρτα και σέρνοντας κατέβασε την κοπέλα από τις σκάλες.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος υπεράσπισης απορρίπτει την κατηγορία της δολοφονίας, καθώς ισχυρίζεται ότι ο πελάτης του δεν ήξερε ποιος ήταν πίσω από την πόρτα του μπάνιου κι επεσήμανε τι η Εισαγγελία δεν έχει επαρκή στοιχεία που να "δείχνουν" φόνο εκ προμελέτης.

«Τι λόγο είχε ο υποτιθέμενος διαρρήκτης να κλειδωθεί στο μπάνιο», είπε ο δικαστής καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό του δικηγόρου του Πιστόριους ότι ο αθλητής πυροβόλησε 4 φορές πίσω από την πόρτα του μπάνιου θεωρώντας ότι στοχεύει κάποιον ληστή. Στο άκουσμα της απόφασης ότι ο φόνος ήταν προμελετημένος ο Πιστόριους ξέσπασε σε λυγμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα