Για 50 χρόνια παραχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ την έκταση 220 στρεμμάτων γύρω από το ΣΕΦ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Για χρονική διάρκεια πενήντα ετών θα παραχωρηθεί η έκταση των 220 στρεμμάτων που βρίσκονται γύρο από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας , στον Πειραιά. Ο διαγωνισμός μάλιστα θα προκηρυχθεί μέσα στον Οκτώβριο και περιλαμβάνει την έκταση που περικλείει το στάδιο και εκτείνεται κυρίως παραλιακά, περιλαμβάνοντας και την υφιστάμενη μαρίνα.

Αυτό προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες,

το σχέδιο αξιοποίησης της έκτασης δίπλα από το ΣΕΦ, το οποίο πρόκειται να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Στην περιοχή αναμένεται να δημιουργηθεί θεματικό πάρκο ψυχαγωγίας «τύπου Φλοίσβου», σινεμά, παιδότοπους, χώρους για ποδήλατο και μικρό αριθμό εμπορικών καταστημάτων σε συνδυασμό με τη διατήρηση των σημερινών αθλητικών χρήσεων και της μαρίνας.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, παραχωρείται στον νικητή του διαγωνισμού η εκμετάλλευση της γύρω από το ΣΕΦ περιοχής, της μαρίνας και της Ακτής Δηλαβέρη, με τη δυνατότητα δόμησης να αφορά συνολικά 15.000-25.000 τετραγωνικά μέτρα.

Στην παραχώρηση δεν περιλαμβάνονται το κτιριακό συγκρότημα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, το παρακείμενο Δελφινάριο, η έκταση απ’ όπου διέρχεται το τραμ και το γειτνιάζον τμήμα της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

Το ΣΕΦ θα διατηρήσει τον αθλητικό του χαρακτήρα, εκτιμάται ωστόσο ότι με την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και τη δημιουργία χώρων πρασίνου, αναψυχής και περιπάτου θα αναβαθμιστεί περεταίρω.

Το άρθρο Για 50 χρόνια παραχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ την έκταση 220 στρεμμάτων γύρω από το ΣΕΦ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα