Χορός διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Από σήμερα το απόγευμα αρχίζει οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση. Στις 18:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο θα πραγματοποιήσουν οι ένστολοι, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

και ΕΚΘ.

Ήδη στη συμπρωτεύουσα έχουν τεθεί σε εφαρμογή δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα εν όψει των εγκαινίων της Έκθεσης το πρωί του Σαββάτου από τον Αντ.Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας βρίσκονται περίπου 3.500 με 4.000 αστυνομικοί, ενώ έντονη είναι η παρουσία δικυκλιστών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ στους δρόμους της πόλης.

Εν τω μεταξύ, από τα ξημερώματα της Παρασκευής έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα στη Θεσσαλονίκη.

Το απόγευμα της Παρασκευής ανοίγει ο «χορός» των κινητοποιήσεων από τους αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες, οι οποίοι στις 18.00 θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία πιθανότατα προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Το Σάββατο στις 18.00 ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, στην οποία θα συμμετέχουν και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ την ίδια ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους θα κάνει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ.

Κινητοποίηση στην Καμάρα και πάλι στις 18.00 θα πραγματοποιήσουν μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην οποία θα συμμετέχουν και αντιεξουσιαστές.

Διαμαρτυρία ετοιμάζουν και οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και καλούν μάλιστα σε «μια μαζική, ανεξάρτητη και αυτόνομη κινητοποίηση» όπως λένε το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στις 17.00 στην Αγία Σοφία.

Σε κινητοποιήσεις ίσως να προχωρήσουν το Σάββατο και οι φίλοι της ομάδας του Άρη, ο οποίος υποβιβάστηκε στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου θα γίνουν τα εγκαίνια της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό και η ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Παρών στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά θα είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει στις 12:00 την Κυριακή συνάντηση με την διοίκηση της ΔΕΘ, ενώ στις 13:00 θα συναντηθεί με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στο «Ιωάννης Βελλίδης».

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο της Έκθεσης, στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στις 19:30 θα απευθύνει ομιλία σε εκπροσώπους παραγωγικών φορών στο «Ιωάννης Βελλίδης» και την Κυριακή στις 13:00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Το άρθρο Χορός διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα