Γεύμα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας παρέθεσε η Προεδρική Φρουρά για τα 147 χρόνια από την ίδρυσή της

Γεύμα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο παρέθεσε σήμερα το μεσημέρι η Προεδρική Φρουρά με αφορμή τη συμπλήρωση 147 ετών από την ίδρυσή της. Η Προεδρική Φρουρά δημιουργήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1868 ως Ανακτορική Φρουρά και εξελίχθηκε στη σημερινή Προεδρική Φρουρά.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Παυλόπουλος αφού εξήρε το έργο της Προεδρικής Φρουράς και τόνισε, μεταξύ άλλων: «Ο συμβολισμός της φύλαξης του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη είναι μέγιστος. Διότι ο Άγνωστος

Στρατιώτης είναι η ίδια η αδάμαστη ψυχή του Ελληνικού Έθνους η οποία, εκτός από τα σύνορά μας και, συνακόλουθα τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης φυλάσσει και τις αρχές και τις αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού, άρα και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Δηλαδή τις αρχές και αξίες που υπηρετούν τον Άνθρωπο και τη Δημοκρατία».

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν ο διευθυντής του στρατιωτικού γραφείου της Προεδρίας, πτέραρχος Γρηγόρης Πρεζεράκος και ο διοικητής της Προεδρικής Φρουράς, συνταγματάρχης Αριστείδης Ηλιόπουλος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Προεδρική Φρουρά υπάγεται στο Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας και έχει εθιμοτυπικό και τελετουργικό χαρακτήρα, εκτελώντας ποικίλες αποστολές και αποτελώντας την επίσημη ακολουθία και φρουρά του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα