Γερμανικός Τύπος : Το προσφυγικό «κουρεύει» το κύρος του Τσίπρα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο γερμανικός τύπος ασχολείται εκτενώς με το προσφυγικό ζήτημα και ειδικότερα στον αντίκτυπο που έχει η διαχείριση αυτού, στην ελληνική κυβέρνηση και ακόμη περισσότερο στον Αλέξη Τσίπρα . Καθώς όπως εκτιμάται σε σωρεία γερμανικών δημοσιευμάτων, η προσφυγική κρίση αποδομεί και εκθέτει την πολιτική στρατηγική του Πρωθυπουργού.

Ειδικότερα :

Suddeutsche Zeitung

H

Suddeutsche Zeitung θέτει το ζήτημα των άσχημων συνθηκών διαβίωσης στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μόρια αν και εξαίρει την προσπάθεια δημάρχου του νησιού, Σπύρου Γαληνού, να διαχειριστεί την κρίση με αξιοπρεπή και ανθρώπινο τρόπο. Αν και την Δευτέρα όπως αναφέρεται στην εφημερίδα η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη , λόγω των φημών περί μαζικών απελάσεων στην Τουρκία.


Frankfurter Allgemeine Zeitung

Στην συγκεκριμένη εφημερίδα γίνεται λόγος για την δυστοκία εφαρμογής της συμφωνίας της Ευρώπης με την Τουρκία, όπου επισημαίνεται, πως αν αυτή εφαρμόζονταν κατά γράμμα δεν θα υπήρχε το πρόβλημα του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ενώ επιρρίπτονται ευθύνες στις ελληνικές υπηρεσίες ασύλου που σύμφωνα με τον Γερμανό αρθρογράφο Μίχαελ Μάρτενς, αρνούνται να επαναπροωθήσουν τους πρόσφυγες στην Τουρκία, εφαρμόζοντας την Συνθήκη της Γενεύης που προβλέπει την ύπαρξη εύλογου χρονικού διαστήματος για την εξέταση του αιτήματος ασύλου.

Ενώ για την Τουρκία σημειώνεται πως αν η γειτονική χώρα «ήταν πρόθυμη να επενδύσει χρήματα και προσωπικό για να αρθούν οι ελλείψεις εκ μέρους της, οι Έλληνες δεν θα είχαν πιθανότατα πλέον πρόβλημα να στείλουν πρόσφυγες στη Τουρκία – η κυβέρνηση στην Άγκυρα όμως βλέπει διαφορετικά τα πράγματα ή τα παρουσιάζει διαφορετικά».

Ενώ καυστική είναι και η αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα και στις συνέπειες της προσφυγικής κρίσης στην πολιτική του, όπου ενδεικτικά αναφέρεται, «Ο Τσίπρας δεν μπορεί τίποτα να κερδίσει από αυτή, απειλείται όμως να χάσει ακόμα περισσότερο το κύρος του από όσο το έχει χάσει μέχρι σήμερα. Όταν τον Αύγουστο διαδόθηκε η είδηση ότι η Αθήνα προτίθεται να στείλει 2.000 πρόσφυγες στην Κρήτη, ξέσπασε κύμα οργής».

Το άρθρο Γερμανικός Τύπος : Το προσφυγικό «κουρεύει» το κύρος του Τσίπρα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα