«Γέφυρα Πολιτισμού» του Δήμου Περιστερίου με την Κύπρο

Στα πλαίσια της γέφυρας πολιτισμού «Ελλάδα – Κύπρος», που έχει αναπτύξει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Περιστερίου, πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουλίου 2013 μια επετειακή μουσικοχορευτική βραδιά στο θέατρο «Τέχνη στην Πέτρα» του Άλσους της πόλης μας.

Στον χαιρετισμό της, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου τόνισε ότι τα 39 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος είναι σαν να μην πέρασαν ποτέ, καθώς οι μνήμες παραμένουν νωπές και οι πληγές ανοιχτές.

Σημείωσε ότι με την πόλη του Περιστερίου την ενώνουν

ισχυροί δεσμοί φιλίας και αγάπης, επισημαίνοντας ότι με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας, που έχει υιοθετήσει και φιλοξενήσει τα παιδιά του σχολείου από την κατεχόμενη Ριζοκάρπασο και συνεχίζει να είναι πάντα δίπλα τους.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας εκ μέρους όλων των Κατεχόμενων Δήμων της Κύπρου αναφέρθηκε στην καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς που συντελείται στα κατεχόμενα, προσθέτοντας ότι όλοι είμαστε στρατευμένοι στην αναζήτηση των δρόμων της επιστροφής στις ιδιαίτερες πατρίδες μας.

Σε ομιλία του, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Κοντός, αναφέρθηκε στις αναφορές και ιστορικές αναδρομές στη μακραίωνη ιστορία της Κύπρου, τονίζοντας την ανάγκη να εργαστούμε στις δύσκολες σημερινές συνθήκες για μια επανενωμένη Κύπρο.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν χορευτικά δρώμενα από το Χορευτικό Όμιλο του Πανεπιστημίου Κύπρου, ένα ντοκιμαντέρ από τις καταστροφές στην πολιτιστική κληρονομιά της Κατεχόμενης Κύπρου από τους Τούρκους, σκορπίζοντας στο Περιστεριώτικο κοινό ρίγη συγκίνησης και μνήμες από τις χαμένες πατρίδες.

Την αντικατοχική επετειακή εκδήλωση για την Κύπρο τίμησαν με την παρουσία τους, ο Εκπρόσωπος του Κατεχόμενου Δήμου Αμμοχώστου Κ. Χατζηκακού και ο Κύπριος Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Α. Βοσκός.

Keywords
Τυχαία Θέματα