Γαβρόγλου: Δεν μπορεί καν να τεθεί θέμα ιδιωτικών πανεπιστημίων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τα τα θέματα που αφορούν στο πεδίο της εκπαίδευσης .

Ειδικότερα ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε «Οι θεσμοί θέτουν θέματα και τα παίρνουν πίσω». Ενώ συνέχισε λέγοντας «Είχαμε έντονη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, νομίζω ότι έχουμε έρθει σε συνεννόηση την όποια αποδέχονται και τα καλά ιδιωτικά σχολεία».

Ενώ τόνισε «Θέλουμε κανονικοποίηση σχέσεων εργασίας στα καλά σχολεία.

Το Σύνταγμα λέει ότι οι εκπαιδευτικοί επιτελούν κοινωνικό λειτούργημα και πρέπει να έχουν κάποια ανεξαρτησία.Αν ο σχολάρχης θέλει να σε απολύσει εκπαιδευτικό πρέπει να είναι αιτιολογημένη απόφαση. Εμείς θέλουμε ανεξάρτητη επιτροπή τριών δικαστών που θα αποφανθούν αν η απόλυση του εκπαιδευτικού είναι αιτιολογημένη ή όχι».

Ενώ σε ότι αφορά στις αλλαγές που δρομολογούνται στην εκπαίδευση αυτές όπως δήλωσε ο υπουργός θα γίνουν σε ένα χρονικό ορίζοντα τριετίας, ενώ περιγράφοντας τις βασικές επιδιώξεις της κυβέρνησης τόνισε πως αυτές είναι η ενίσχυση των δυο τελευταίων τάξεων του λυκείου, η ενίσχυση του κύρους του εθνικού απολυτηρίου, οι αλλαγές στις εξετάσεις με άμεση εγγραφή στο πανεπιστήμιο.

Παράλληλα ήταν κάθετος σε ότι αφορά στην λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων λέγοντας «Δεν μπορεί καν να τεθεί θέμα ιδιωτικών πανεπιστημίων».

Το άρθρο Γαβρόγλου: Δεν μπορεί καν να τεθεί θέμα ιδιωτικών πανεπιστημίων εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα