Γαλλία: Σε εξέλιξη οι εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σήμερα διεξάγεται ο πρώτος γύρος των προκριματικών εκλογών της γαλλικής δεξιάς για την ανάδειξη του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν την άνοιξη του 2017 (23 Απριλίου 1ος γύρος και 7 Μαϊου 2ος γύρος).

Το χρίσμα των Γάλλων Ρεπουμπλικάνων διεκδικούν συνολικά επτά υποψήφιοι, με τα φαβορί να είναι τρία: ο Αλέν Ζιπέ, ο Νικολά Σαρκοζί και ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας

Φρανσουά Φιγιόν.

Ο τελευταίος εξάλλου φαίνεται να κερδίσει έδαφος σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή και πραγματοποιήθηκε από την Ipsos για λογαριασμό της Le Monde, δίνεται οριακό προβάδισμα στον Φιγιόν με ποσοστό 30%. Στην ίδια δημοσκόπηση, Σαρκοζί και Ζιπέ συγκεντρώνουν 29%.

Ο πρώτος γύρος των προκριματικών εκλογών θα αναδείξει του δύο υποψηφίους που θα διεκδικήσουν εκ νέου την ψήφο των πολιτών την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Σημειωτέον ότι στις προκριματικές εκλογές της δεξιάς μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι πολίτες που επιθυμούν και όχι μόνο οι ψηφοφόροι του κόμματος, με την προϋπόθεση ότι θα υπογράψουν έγγραφο που να δηλώνει ότι «μοιράζονται τις ρεπουμπλικανικές αξίες».

Το άρθρο Γαλλία: Σε εξέλιξη οι εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα