Γαλλία: Προφυλακίστηκαν τέσσερις άνδρες που αγόρασαν υλικά για τον Κουλιμπαλί

Προφυλακίστηκαν, αφού πρώτα τους ασκήθηκε δίωξη την Τρίτη, Τέσσερις άνδρες που συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν πριν από δύο εβδομάδες στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν.

Οι τρεις από αυτούς κατηγορούνται κυρίως επειδή αγόρασαν από οπλοπωλεία «υλικά» για λογαριασμό του ακραίου ισλαμιστή Αμεντί Κουλιμπαλί, ο οποίος σκότωσε μια δημοτική αστυνομικό και άλλους τέσσερις ανθρώπους που κρατούσε ομήρους σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι. Μεταξύ των «υλικών» που αγόρασαν για λογαριασμό του Κουλιμπαλί,

ήταν αλεξίσφαιρα γιλέκα, μαχαίρια, ένα Τέιζερ και δακρυγόνα.

Οι τέσσερις άνδρες είναι ηλικίας από 22 έως 28 ετών, διέμεναν στα γαλλικά προάστια και ήταν γνωστοί του Κουλιμπαλί. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για «σύσταση τρομοκρατικής συμμορίας με σκοπό τη διάπραξη εγκλημάτων σε βάρος προσώπων», ενώ ο ένας από αυτούς διώκεται επίσης για κατοχή ή μεταφορά όπλων. Μέχρι στιγμής πάντως κανείς τους δεν διώκεται για συνέργεια στις δολοφονίες και φαίνεται ότι ο ρόλος τους ήταν αποκλειστικά να παρέχουν υλική υποστήριξη στον Κουλιμπαλί.

Keywords
Τυχαία Θέματα