Γαλλία: νεκρός με σφαίρα αστυνομικού ο ύποπτος της Τουλούζης

Με μια σφαίρα στο κεφάλι σκότωσαν τον 23χρονο Μοχάμεντ Μεράχ, άντρες των ειδικών δυνάμεων, την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει στη διάρκεια εφόδου των επίλεκτων δυνάμεων στο σπίτι που είχε οχυρωθεί, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Φρανσουά Μολέν.

Ο Μολέν επεσήμανε πως η Raid, η ειδική μονάδα της γαλλικής αστυνομίας είχε λάβει εντολή να συλλάβει ζωντανό τον Μεράχ και να πυροβολήσει μόνο αν οι άνδρες βρεθούν σε νόμιμη άμυνα, κάτι που συνέβη καθώς ο ύποπτος πυροβόλησε 30 φορές όταν εισέβαλαν οι κομάντο.

Το θάνατο του υπόπτου επιβεβαίωσε

νωρίτερα και ο υπουργός Εσωτερικών ο οποίος ανακοίνωσε πως ο ύποπτος σκοτώθηκε πέφτοντας από το παράθυρο του μπάνιου του, ενώ πρόσθεσε πως κατά την έφοδο τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Σαρκοζί: θα ενισχυθούν τα μέτρα κατά του εξτρεμισμού

Την ποινικοποίηση της χρήσης ιστοτόπων που προωθούν την τρομοκρατία και τα εγκλήματα μίσους εξήγγειλε ο Νικολά Σαρκοζί.

«Από εδω και στο εξής, όποιος συστηματικά επισκέπτεται ιστοτόπους που προωθούν την τρομοκρταία ή που ενθαρρύνουν το μίσος και τη βία θα διώκονται ποινικά», όπως είπε.

«Η Γαλλία δεν θα ανεχθεί την αναγκαστική στρατολόγηση ή την ιδεολογική κατήχηση στο έδαφός της», είπε, υπογραμμίζοντας ότι θα διενεργηθεί έρευνα για το αν οι φυλακές χρησιμοποιούνται για την προώθηση του εξτρεμισμού στη Γαλλία.

Εξάλλου ο Σαρκοζί ζήτησε από τους Γάλλους να μην συγχέουν τα κίνητρα του Μεράχ με το Ισλάμ υπογραμμίζοντας ότι οι «μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας δεν έχουν καμία σχέση με τα παράλογα κίνητρα ενός τρομοκράτη».

«Οι μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας δεν έχουν καμία σχέση με τα παράλογα κίνητρα ενός τρομοκράτη. Δεν πρέπει να συγχέουμε τα δύο. Προτού βάλει στο στόχαστρό του παιδιά Εβραίων, ο δολοφόνος είχε πυροβολήσει εναντίον μουσουλμάνων».

Ακόμη, δήλωσε πως ερευνάται το ενδεχόμενο ο Μοχάμεντ Μεράχ, ο 23χρονος ύποπτος που σκοτώθηκε σήμερα, έδρασε μόνος του στις δολοφονίες τριών παιδιών και τεσσάρων ενηλίκων σε τρία περιστατικά.

πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία, Τουλούζης,gallia, toulouzis