«Γαλάζιο άνθος της ακροδεξιάς»: Πόλεμος της «Αυγής» στον Αρχιεπίσκοπο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σκληρή επίθεση κατά του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου εξαπολύει σήμερα η εφημερίδα «Αυγή» φουντώνοντας την κόντρα που έχει ξεσπάσει μετά τον «αποκεφαλισμό» του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας.

Σε άρθρο που δημοσιεύεται με τίτλο «Ιερές Αγελάδες» ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποκαλείται «γαλάζιο άνθος της ακροδεξιάς» που εκβίασε τον πρωθυπουργό.

Απόσπασμα του άρθρου

«Ο πλήρως μεταλλαγμένος αρχιεπίσκοπος

μετατράπηκε οριστικά στο »γαλάζιο άνθος» της διασταύρωσης της κοινωνικής ακροδεξιάς (Βορίδης, Γεωργιάδης κ.ά.) με την οικονομική Ακροδεξιά του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και την «πνευματική» του Σεραφείμ, του Ανθιμου και του Αμβρόσιου. Η κουρντισμένη στο έπακρο απειλητική ρητορεία όλων αυτών εναντίον της «προβληματικής» Αριστεράς δεν είναι προσωρινής φύσεως, όπως φαντάζονται ορισμένοι. Εκπορεύεται από τις εκλεκτικές συγγένειες της δεσποτοκρατίας με το καταστροφικό παρελθόν της Νεοδεξιάς και στοχεύει στην νεκρανάσταση της στο άμεσο μέλλον».

«Ο Φίλης και οι φιλικοί»

Στη μάχη μπήκε και ο γνωστός αρθρογράφος της εφημερίδας, Θανάσης Καρτερός με το άρθρο του «Ο Φίλης και οι φιλικοί» όπου σχολιάζεται η απομάκρυνση του Νίκου Φίλη.

«Ο Ιερώνυμος εκβίασε τον Τσίπρα ανοιχτά και δημόσια. Την κεφαλή του Φίλη, γιατί αλλιώς θα έχετε πόλεμο με την Εκκλησία… Ο Τσίπρας, με ανοιχτά τα μέτωπα της διαπλοκής, του προσφυγικού, του χρέους, της αξιολόγησης, βρέθηκε μπροστά στην απειλή σύγκρουσης με μια αναχρονιστική, μισαλλόδοξη, φανατική, αλλά με μεγάλη επιρροή Ιεραρχία. Έτοιμη να κηρύξει τζιχάντ στο σύνολο της κυβέρνησης».

Το άρθρο «Γαλάζιο άνθος της ακροδεξιάς»: Πόλεμος της «Αυγής» στον Αρχιεπίσκοπο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα