Φρίκη με ομαδικούς τάφους στο Τικρίτ

Μακάβρια ήταν τα ευρήματα του ιρακινού στρατού και των σιιτικών πολιτοφυλακών στο Τικρίτ, το οποίο ανακαταλήφθηκε τον Μάρτιο από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ανακάλυψαν περίπου 470 σορούς σε ομαδικούς τάφους γύρω από την πόλη. Τους ανθρώπους αυτούς σφαγίασαν οι τζιχαντιστές και μάλιστα είναι νεοσύλλεκτοι από τις πολιτοφυλακές των Σιιτών.

«Εχουμε εκταφιάσει τις σορούς 470 μαρτύρων της Σπάισερ», δήλωσε η Αντίλα Χάμουντ, υπουργός Υγείας του Ιράκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βαγδάτη.

Εως και 1.700 νεοσύλλεκτοι, κυρίως μέλη σιιτικών

πολιτοφυλακών, φέρεται ότι ήταν τα θύματα της «σφαγής της Σπάισερ», μιας στρατιωτικής βάσης, η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Τικρίτ. Οι νεοσύλλεκτοι, κυρίως σιίτες, είχαν απαχθεί από αυτή τη βάση και στη συνέχεια εκτελεστεί τις πρώτες ημέρες της επιχείρησης των σουνιτών τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Βόρειο Ιράκ, τον Ιούνιο του 2014.

Οι ιρακινές Αρχές άρχισαν να ψάχνουν για ομαδικούς τάφους στην περιοχή αυτή από τις 31 Μαρτίου που ανακτήθηκε ξανά ο έλεγχος της πόλης από τις ιρακινές δυνάμεις.

«Οι σοροί αυτοί είχαν ενταφιαστεί σε τέσσερις τάφους. Ο ένας από αυτούς ήταν μεγαλύτερος από τους άλλους, καθώς είχε 400 σορούς», δήλωσε ο Ζίαντ Αλι Αμπάς, ο επικεφαλής των ιατροδικαστών του κύριου νεκροτομείου της Βαγδάτης.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα