Ομαδικός τάφος… 470 ανθρώπων στην πόλη Τικρίτ του Ιράκ

Περίπου 470 πτώματα σε ομαδικούς τάφους γύρω από την πόλη Τικρίτ εντόπισαν οι αρχές του Ιράκ, με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να κρύβονται πίσω από αυτή τη σφαγή.

«Έχουμε εκταφιάσει τα σώματα 470 μαρτύρων της Σπάισερ», δήλωσε η Αντίλα Χάμουντ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Βαγδάτη. Έως και 1.700 νεοσύλλεκτοι, κυρίως μέλη σιιτικών πολιτοφυλακών, φέρονται να έπεσαν θύματα της «σφαγής της Σπάισερ», στρατιωτικής βάσης, η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Τικρίτ. Οι νεοσύλλεκτοι είχαν απαχθεί από αυτήν

την βάση και στην συνέχεια εκτελεστεί τις πρώτες ημέρες της επιχείρησης των σουνιτών τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ, τον Ιούνιο του 2014.

Οι ιρακινές αρχές άρχισαν να ψάχνουν για ομαδικούς τάφους στην περιοχή από τις 31 Μαρτίου, οπότε και ανακτήθηκε ο έλεγχος της πόλης από τις ιρακινές δυνάμεις.

Η εξέταση των άψυχων σωμάτων έγινε με την βοήθεια ξένων ειδικών, μεταξύ των οποίων και εμπειρογνώμονες της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Οι αρχές διευκρίνισαν ότι τα πρώτα ονόματα θυμάτων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτά αναγνωρίστηκαν χάρη σε έγγραφα ή κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν εκεί ή μετά από εξετάσεις DNA. Εκατοντάδες οικογένειες αναμένουν εδώ και σχεδόν έναν χρόνο να μάθουν σχετικά με τους συγγενείς τους που αγνοούνται.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα