«Φρενίτιδα» με τον μικρό διάδοχο

Μετά από έναν πολύωρο τοκετό η Κέιτ Μίντλετον έφερε στον κόσμο τον «μικρό πρίγκιπα» σηματοδοτώντας έτσι τους εορτασμούς στη Μεγάλη Βρετανία και όχι μόνο. «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι», ήταν η λιτή δήλωση του πρίγκιπα Ουίλιαμ, μετά από τον ερχομό του πρωτότοκου υιού του. «Η σύζυγός μου και εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι με την άφιξη του πρώτου εγγονού μας», σχολίασε από την άλλη ο Κάρολος.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η επίσημη ανακοίνωση του

παλατιού για τα… βασιλικά γεννητούρια έγινε αποδεκτή με χειροκροτήματα και φιέστες από τους Βρετανούς και τους τουρίστες που συγκεντρώθηκαν έξω από το Μπάκιγχαμ και σε άλλα μέρη της χώρας. Σήμερα (Τρίτη) 103 κανονιοβολισμοί θα ριχτούν προς τιμήν του βασιλικού μωρού, οι 62 από τον Πύργο του Λονδίνου και άλλοι 41 από το Γκριν Παρκ.

Συγχαρητήρια από κάθε γωνιά του πλανήτη

Η άφιξη του μωρού, το όνομα του οποίου παραμένει ακόμη άγνωστο, εκκίνησε «χιονοστιβάδα» συγχαρητηρίων μηνυμάτων από το ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ανέφερε ότι «πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για το έθνος μας».

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του, Μισέλ, απέστειλαν τα θερμά τους συγχαρητήρια στο ζευγάρι αναφέροντας: «Η Μισέλ κι εγώ είμαστε στην ευχάριστη θέση να ευχηθούμε στον δούκα και τη δούκισσα του Κέμπριτζ γι' αυτή τη χαρμόσυνη είδηση της γέννησης του πρώτου παιδιού τους. Τους ευχόμαστε κάθε ευτυχία και να είναι ευλογημένοι στα καθήκοντά τους ως γονείς».

Η Sun «βαπτίστηκε»… Son!

«Φρενίτιδα» όμως έφερε η γέννηση του μωρού όχι μόνο στους Βρετανούς, αλλά και στα μέσα, με τη Sun να πρωτοτυπεί, καθώς άλλαξε το όνομά της σε Son, προς τιμή του παιδιού.

Οι Daily Telegraph, η Daily Star και Daily Express κυκλοφόρησαν με τον τίτλο «Είναι αγόρι» και με φωτογραφία της νέας μητέρας.

Οι Times του Λονδίνου έγραψαν ότι η Μεγάλη Βρετανία και η Κοινοπολιτεία «θα νιώθουν «υπερηφάνεια και χαρά» για τη γέννηση, ενώ πολλές εφημερίδες προσέφεραν «συμβουλές» στον μελλοντικό διάδοχο.

«Συγχαρητήρια και τις καλύτερες μας ευχές για το νέο μωρό. Αλλά το μωρό του Κέιμπριτζ δεν θα κληρονομήσει το θρόνο πριν από ... τουλάχιστον 50 χρόνια. Ακόμη και αν η βασιλεία του πατέρα του και του παππού του, είναι υποδειγματικές, ακόμη και αν η συμπεριφορά του, αποδειχθεί άψογη, το Ηνωμένο Βασίλειο το 2065 θα έχει στην κεφαλή του κράτους ένα άτομο του οποίου η πορεία αποφασίστηκε από τη γέννηση του;», ήταν το σχόλιο της Guardian.

Keywords
Τυχαία Θέματα