Τα βάζουν κάτω για τις απολύσεις του δημοσίου

Με πρόεδρο τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου, Ευάγγελου Βενιζέλου, συνεδριάζει σήμερα (Τρίτη) στο Μέγαρο Μαξίμου το κυβερνητικό συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης. Αντικείμενο της συνεδρίασης αυτής είναι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που θα υπαχθούν σε καθεστώς κινητικότητας, καθώς και η αξιολόγηση δομών και προσωπικού,

όπως και τα οργανογράμματα των υπουργείων. Μέχρι το τέλος Ιουλίου, θα πρέπει να μπουν σε κινητικότητα 4.200 υπάλληλοι. Στο δεύτερο κύμα, του Σεπτεμβρίου, προβλέπεται να τεθούν υπό το ίδιο καθεστώς επιπλέον 8.300 υπάλληλοι, και τον Δεκέμβριο άλλοι 14.500 δημόσιοι υπάλληλοι.

Το συντονισμό της συζήτησης έχει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκης Μητσοτάκης, ενώ στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος και Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος.

Στόχος της σύσκεψης είναι να διαπιστωθεί πως προχωρά η μεταρρύθμιση, να ελεγχθεί αν τηρούνται οι προθεσμίες, αλλά και να ασκηθεί πίεση στους υπουργούς που κωλυσιεργούν και δεν καταρτίζουν τις λίστες για την κινητικότητα των υπαλλήλων στα υπουργεία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα