Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός: Δύσκολη έδρα η Γερμανία για τους Πειραιώτες

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (30/11, 19:45) ο Ολυμπιακός θα παίξει στην Γερμανία στο Europa-Park Stadion με την Φράιμπουργκ για την 5η αγωνιστική του Europa League για τον 1ο όμιλο. Ο συγκεκριμένος όμιλος, δεν έχει βγάλει κάποια ομάδα για την επόμενη φάση

με αποτέλεσμα να είναι όλα ανοιχτά. Να σημειωθεί ότι, ο πρώτος πηγαίνει απευθείας στην φάση των 16 του Europa League, ο δεύτερος στην φάση των 32 του Europa League, ενώ ο τρίτος στην φάση των 32 του Conference League.

Οι Πειραιώτες βρίσκονται στην 3η θέση για τα μπαράζ των 32 του Europa Conference League, καθώς είναι στο χέρι τους και κυρίως στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με αντίπαλο την Μπάτσκα Τόπολα στην Ελλάδα. Συνολικά, υπάρχουν 81 συνδυασμοί αποτελεσμάτων από τις τελευταίες δύο αγωνιστικές του ομίλου. Κανείς εξ αυτών δεν στέλνει τον Ολυμπιακό στη φάση των 16 του Europa League μέσω της 1ης θέσης, αλλά υπάρχουν τέσσερις που τον στέλνουν δεδομένα στα playoffs. Οι δύο νίκες των “ερυθρολεύκων” αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση και στη συνέχεια η Γουέστ Χαμ πρέπει να νικήσει τη Φράιμπουργκ ή να φέρει ισοπαλία και να χάσει από την Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία.

Τα δεδομένα των 2 ομάδων

Οι γηπεδούχοι έρχονται με μια ισοπαλία εντός έδρας στο πρωτάθλημα από την Ντάρμσταντ με σκορ 1-1 και βρίσκεται στην 9η θέση. Έχει αρκετές απώλειες όπως τους Gunter (Τραυματισμός στο χέρι), Keitel (Τραυματισμός στην βουβωνική χώρα), Kubler (Τραυματισμός στο δάκτυλο), Kyereh (Τραυματισμός στο γόνατο), Philipp (Τραυματισμός στον ώμο) και Rosenfelder (Τραυματισμός στον τένοντα), αλλά να θυμίσουμε ότι οι ομάδες έρχονται από διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έρχεται με μια νίκη επί του Παναιτωλικού με σκορ 3-1 εντός έδρας με κεκλισμένων των θυρών. Απόψε θέλει την νίκη για να παραμείνει ζωντανός στον όμιλο αφού βρίσκεται στην 3η θέση και να έχει μια διαφορά με την σερβική ομάδα που είναι στην τελευταία θέση. Οι απώλειες που έχει δεν είναι σημαντικές με τους (Μυϊκός τραυματισμός), Leidner (Τραυματισμός στο γόνατο), Porozo (Τραυματισμός) και Scarpa (Τραυματισμός) να μην είναι στα πλάνα του Μαρτίνεζ. Να σημειωθεί ότι, πέρυσι όπου οι 2 ομάδες είχαν ξανά παίξει μαζί, ο Ολυμπιακός στην έδρα της Φράιμπουργκ είχε φέρει ισοπαλία με σκορ 1-1.

Ο άλλος αγώνας:

Μπάτσκα Τόπολα – Γουέστ Χαμ (19:45)

MATCHDAY
@scfreiburg vs Olympiacos
@EuropaLeague
Stadion Am Wolfswinkel, 19:45
#SCFOLY#Olympiacos #UEL pic.twitter.com/VzRwmGwE0D

Olympiacos FC (@olympiacosfc) November 30, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα