Φόβοι για δεκάδες νεκρούς από τις φονικές πλημμύρες στο Κολοράντο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και πάνω από 170 αγνοούμενοι, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των χειρότερων πλημμυρών των τελευταίων 100 ετών που πλήττουν ανελέητα το Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών με τους διασώστες να δίνουν μάχη με το χρόνο για τον εντοπισμό και τη διάσωση των δεκάδων ανθρώπων.

Ένα ασυνήθιστα έντονο καιρικό σύστημα έφερε τεράστιες καταιγίδες στα Βραχώδη Όρη και μετά από μέρες έντονων βροχοπτώσεων οι πλημμύρες σάρωσαν δρόμους, κατέστρεψαν γέφυρες και κτίρια στο Κολοράντο, απέκοψαν ολόκληρες πόλεις.

Το μεγαλύτερο πλήγμα έχει δεχθεί

η κομητεία Μπάουλντερ, όπου τα σωστικά συνεργεία χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν πάνω από 2 χιλιάδες πολίτες.

Xιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους με τη βοήθεια και της Εθνοφρουράς, που εκμεταλλεύτηκε μια μικρή ανάπαυλα στην κακοκαιρία.

«Πολλές κοινότητες στις ορεινές περιοχές στα δυτικά είναι εντελώς απομονωμένες, χωρίς πόσιμο νερό, χωρίς αποχέτευση. Δεν έχουμε κανένα τρόπο οδικής πρόσβασης στις δυτικές περιοχές », ανέφερε αξιωματούχος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Ο αριθμός των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες στην πολιτεία του Κολοράντο, στα δυτικά των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αυξηθεί ανακοίνωσαν. Έως την Πέμπτη οι διασώστες είχαν ανασύρει τρία πτώματα αλλά την Παρασκευή βρέθηκε ένα ακόμη θύμα στο Μπάουλντερ Κάουντι.

Ο Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε τρεις κομητείες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και διέταξε την αποστολή διασωστών και πρόσθετης οικονομικής βοήθειας. Οι αρχές του Κολοράντο προειδοποιούν τους κατοίκους να μετακινηθούν σε υψηλότερα εδάφη.

Keywords
Τυχαία Θέματα