«Φουντώνει» η μάχη στη Ν.Δ για τις κάλπες της Κυριακής – Οι κινήσεις των υποψήφιων προέδρων για το πολυπόθητο χρίσμα

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στα «γαλάζια» στρατόπεδα των υποψήφιων προέδρων της Ν.Δ καθώς την ερχόμενη Κυριακή κρίνονται πολλά για το μέλλον της παράταξης. Ολοι προσέχουν να μη κάνουν το λάθος που θα στοιχίσει ενώ την ίδια ώρα έχουν τον νου τους και στα εσωκομματικά «μαχαιρώματα¨.

Η στήριξη που συζητήθηκε πολύ ήταν αυτή που προσέφερε στον Απόστολο Τζιτζικώστα ο Μάκης Βορίδης.

Αν υπολογίσει κανείς και τις θετικές δηλώσεις του Τάκη Μπαλτάκου, η υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη να παίρνει έντονη δεξιά απόχρωση και δημιουργεί νέα

δεδομένα. Η πλευρά Τζιτζικώστα επιχείρησε να απαντήσει στην κριτική με τον «καραμανλικό» Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, καθώς ο πρώην Υπουργός υπήρξε επιλογή του Κώστα Καραμανλή για τη θέση του Διευθυντή στο Ινστιτούτο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τους κ. Ευ. Μεϊμαράκη και Κυρ. Μητσοτάκη να βάλλουν κατά της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα αλλά και τον Αδ. Γεωργιάδη να μην κρύψει την οργή του για τη σύμπραξη του «αδελφού Μάκη» με τον Περιφερειάρχη. Ενώ στο παρασκήνιο κυκλοφορούν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ο κ. Βορίδης είχε σειρά επαφών ή προτάσεων για σύμπραξη και με άλλους υποψηφίους, πλέον δέχεται τα βέλη όλων. Για μία εμφανώς δεξιά υποψηφιότητα κάνουν λόγο συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κ. Τζιτζικώστα, ενώ ευκαιρία για να αναδείξει το μετριοπαθές, κεντροδεξιό προφίλ της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη βρήκαν και οι συνεργάτες του τελευταίου.

Σκληρή υπήρξε και η αντίδραση Γεωργιάδη, ο οποίος και έκανε λόγο για κόλπο της πλευράς Τζιτζικώστα: «Το νέο κόλπο της πλευράς Τζιτζικώστα για να με αντιμετωπίσουν είναι ότι αυτός είναι ο γνήσιος Δεξιός!.να το πει και δημοσίως όμως; Όχι κρυφά!» υποστήριξε.

Η αντιπαράθεση στη Ν.Δ, λίγα 24ώρα πριν την κάλπη της Κυριακής, κινείται μεταξύ εσωκομματικών εντάσεων και σκληρής κριτικής προς τον Αλ. Τσίπρα. Και οι τέσσερις υποψήφιοι βάζουν στο στόχαστρό τους τον Πρωθυπουργό.

Στο περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη είναι διάχυτη η εκτίμηση ότι η εκλογή μπορεί να τελειώσει από την πρώτη Κυριακή, είτε στην περίπτωση που ο νυν Πρόεδρος εξασφαλίσει το 50% + 1 των ψήφων, είτε πάλι χωρίς απόλυτη πλειοψηφία αλλά με μία διαφορά τόσο θηριώδη που θα καθιστά απαγορευτική τη διεκδίκηση της ηγεσίας από τον δεύτερο.

Στον αντίποδα, με τη μεταξύ τους κούρσα για τη δεύτερη θέση σε πλήρη εξέλιξη, Τζιτζικώστα και Μητσοτάκης ελπίζουν να σύρουν τον κ. Μεϊμαράκη σε δεύτερο γύρο, αν και και σε αυτή την περίπτωση τα δεδομένα μοιάζουν υπέρ
του μεταβατικού προέδρου του κόμματος.

Σήμερα ο κ. Μεϊμαράκης θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και το απόγευμα θα μιλήσει σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ο κ. Γεωργιάδης, επισκέπτεται τα Γιαννιτσά και τη Βέροια, ο κ. Τζιτζικώστας περιοδεύει στην Κρήτη, ενώ ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιοδεύσει στη Μεσσηνία και θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Καλαμάτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα