Φουλ… επίθεση από Μητσοτάκη για εργασιακά και ανεργία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την ανεργία και τα εργασιακά σκοπεύει να βάλει ψηλά στη δημόσια ατζέντα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει του νέου… γύρου με τους δανειστές το φθινόπωρο.

Στη Συγγρού είναι βέβαιοι ότι το θέμα της ανεργίας, ειδικά της νεολαίας και της βαριά «λαβωμένης» από τα επώδυνα υφεσιακά μέτρα μεσαίας τάξης είναι ένα στοίχημα, το οποίο η κυβέρνηση θα χάσει.

Η κουβέντα για τον 13ο και 14ο μισθό

Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, ο πρόεδρος της ΝΔ

επανέλαβε με έμφαση ότι για το κόμμα δεν τίθεται κανένα θέμα κατάργησής τους. «Το ζήτημα αυτό απλά δεν υφίσταται», τόνισε, ενώ παράλληλα δήλωσε απολύτως σύμφωνος στην ανάγκη εκσυγχρονισμού και αναμόρφωσης του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση από το βήμα του φόρουμ για την απασχόληση που διοργάνωσε ο τομέας εργασίας του κόμματος της ΝΔ.

Στο στόχαστρο του κ. Μητσοτάκη βρέθηκαν δύο κοινωνικές ομάδες στις οποίες η Νέα Δημοκρατία είχε παρουσιάσει δημοσκοπικές απώλειες στο παρελθόν και στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο τη στόχευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ως εκ τούτου ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «γέμισε με υποσχέσεις τη νέα γενιά και με ψέματα τη μεσαία τάξη» και τόνισε πως οι συνέπειες από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας είναι έντονες στο ασφαλιστικό και στη βιωσιμότητά του.

Τι είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Αν δεν αλλάξει η σχέση των εργαζομένων προς τους συνταξιούχους δεν πρόκειται το ασφαλιστικό να γίνει βιώσιμο», επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως «παρά τα προκλητικά ψέματα της κυβέρνησης βιώνουμε ήδη τις επιπτώσεις του νέου ασφαλιστικού».

Υπογράμμισε δε ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας θα είναι πρώτη προτεραιότητα για τη κυβέρνηση της ΝΔ, τονίζοντας την ανάγκη ύπαρξης μίας κυβέρνησης φιλικής προς την επιχειρηματικότητα ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας από τον ιδιωτικό τομέα. Επ” αυτού, στηλίτευσε τη «γενετική» αδιαφορία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το επιχειρείν και τον ιδιωτικό τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόταση της ΝΔ για διαφορετικό μείγμα πολιτικής, όπως αυτή πλέον έχει διατυπωθεί από τον ίδιο και εκτός συνόρων κατά τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ. «Αυτή είναι η δική μας λογική την οποία κωδικοποίησα στη Βουλή όταν μίλησα για την πρόταση 2+4, 4% ανάπτυξη και 2% πρωτογενές πλεόνασμα, προσέλκυση επενδύσεων στο 20% του ΑΕΠ σε πέντε χρόνια και δημιουργία 120.000 νέων θέσεων εργασίας ετησίως», προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι αυτοί οι στόχοι είναι μεν φιλόδοξοι, αλλά μόνο έτσι «θα σπάσουμε τον κύκλο της στασιμοχρεοκοπίας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας έχει καταδικάσει».

Ανέφερε, επίσης, ότι «η ανεργία των νέων σχετίζεται με το εθνικό σχέδιο μαθητείας και επαγγελματικής κατάρτισης», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει υποβαθμίσει την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και πως απαξιώνει το θεσμό της μαθητείας. «Εμείς αποσκοπούμε και θα αναζητήσω προτάσεις σε μια επαγγελματική εκπαίδευση στη βάση των αναγκών της αγοράς και των επιχειρήσεων».

Καταλήγοντας, ο επικεφαλής της ΝΔ επανέλαβε το αίτημα για εκλογές, ισχυριζόμενος πως το κόστος παραμονής στην εξουσία είναι μεγαλύτερο από αυτό της απομάκρυνσης.

Το άρθρο Φουλ… επίθεση από Μητσοτάκη για εργασιακά και ανεργία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα