«Φως» για συνέχιση της απόπειρας από την πετυχημένη «Λευκή Νύχτα»

Κοσμοσυρροή επικράτησε στην Ερμού από τη μεγάλη ανταπόκριση των Αθηναίων στη «Λευκή Νύχτα» των εμπορικών καταστημάτων που έμειναν ανοιχτά έως τις 23:00 αλλά και των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων για να στηρίξει την προσπάθεια.

Η Ερμού αλλά και άλλοι εμπορικοί δρόμοι πλημμύρισαν από κόσμο που εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία για αγορές και επισκέψεις σε καταστήματα σε μια ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα ώρα. Αρκετοί ήταν και αυτοί που προχώρησαν τελικά σε κάποια αγορά κυρίως από καταστήματα που είχαν προσφορές.

Στην

πλατεία Συντάγματος, ο κόσμος παρακολούθησε τη συναυλία Όπερας που έχει προγραμματιστεί, ενώ ακολούθησε παιχνίδι με ξυλοπόδαρους από την ομάδα Circus Dayz.

Πρόκειται για έναν θεσμό που ήδη εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Ρώμη, το Μιλάνο, η Βαρκελώνη, το Παρίσι, και στόχο έχει την ενίσχυση της επισκεψιμότητας των εμπορικών καταστημάτων αλλά και την προβολή της πόλης.

Δεν έλειψαν βέβαια και οι δικαιολογημένες αντιδράσεις από ομοσπονδίες και συλλόγους εμποροϋπαλλήλων, οι οποίοι πραγματοποίησαν ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για να εκφράσουν τη διαφωνία τους στην παράταση του ωραρίου μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια και φωνάζοντας συνθήματα.

Αν βρεθεί μια «φόρμουλα» για τη «Λευκή Νύχτα» αλλά και τις περιβόητες Κυριακές του χρόνου που τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά, κυρίως για την ώρα έναρξης και στον τρόπο πληρωμής των υπαλλήλων, τότε θα είναι όλοι ευχαριστημένοι…

Σήμερα, τελευταία Κυριακή του χρόνου, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από αυτά της Ανατολικής Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα