Φορτώνουν τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά

Κανονικά φορτώνουν τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, παρουσία ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και του λιμενικού, μετά την επιστράτευση των πληρωμάτων των πλοίων στην οποία προχώρησε την Τρίτη η κυβέρνηση.

Τα πλοία, ωστόσο, με προορισμό τις Κυκλάδες, τα οποία αναχωρούν κανονικά από την πύλη Ε3, φορτώνουν στην πύλη Ε1, απ΄όπου αναχωρούν και τα πλοία για τα Δωδεκάνησα.

Μέχρι

στιγμής, έχουν αναχωρήσει τα πλοία Blue Star Paros για Πάρο, Νάξο και Θήρα, αλλά και το Blue Star II για Κω και Ρόδο. Αυτήν την ώρα φορτώνουν επίσης το Blue Star Ιθάκη για Σύρο, Τήνο και Μύκονο, το Blue Star Πάτμος για Χίο και Μυτιλήνη και το Blue Star I για Ηράκλειο.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία είχε αποφασίσει αναστολή της πανελλαδικής απεργίας και συνέχιση μόνο στα λιμάνια της Αττικής για 48 ώρες. Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων.

Σε 24ωρη παναττική απεργία προχωρούν σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους απεργούς, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ χαρακτήρισε «αυταρχική και αντισυνταγματική» την πρακτική της κυβέρνησης, ενώ η ΑΔΕΔΥ κατήγγειλε «ποινικοποίηση των απεργιακών αγώνων».

Επιπλέον, τετράωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 16:00, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακό.

Κανονικά θα κινηθούν τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) οι εργαζόμενοι των οποίων είναι επιστρατευμένοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα