Φορολογικές δηλώσεις – Παράταση έως τέλος Ιουνίου

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης έβαλε την υπογραφή του για το ζήτημα της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων. Σύμφωνα με την απόφαση, δόθηκε παράταση δύο μηνών, δηλαδή καταληκτική ημερομηνία ορίστηκε η Πέμπτη 30.6.2016.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η δίμηνη παράταση αποφασίστηκε εξαιτίας των προβλημάτων που σημειώθηκαν με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη υποβολής των δηλώσεων. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική καταληκτική ημερομηνία ήταν η 30η Απριλίου.

Το ΥΠΟΙΚ εμφανίζεται καθησυχαστικό

διαβεβαιώνοντας πως εάν προκύψουν προβλήματα κατά την υποβολή των δηλώσεων (μηχανογραφικά κλπ.) η ημερομηνία αυτή θα μεταφερθεί αναλόγως με τις περιστάσεις, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι φορολογούμενοι.

Στόχος είναι, σύμφωνα με το υπουργείο να υποβληθούν έγκαιρα οι δηλώσεις και για τον λόγο αυτό καθορίζεται από την αρχή διάστημα τριών μηνών για την υποβολή τους. «Επιδίωξή μας είναι να μην υπάρξουν άλλες παρατάσεις και να ολοκληρωθεί έγκαιρα όλη η διαδικασία», επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Οι «συμβουλές» σε φορολογούμενους και λογιστές

Οι φορολογούμενοι καλούνται να μην αφήσουν την υποχρέωσή τους αυτή για την τελευταία στιγμή, όπου εντοπίζονται συνήθως τα περισσότερα προβλήματα.

Επίσης, παροτρύνονται οι λογιστές – φοροτέχνες «να επιλέξουν άλλες μορφές κινητοποίησης για τα υπαρκτά προβλήματά τους».

«Σε συναντήσεις με τους φορείς τους άμεσα, θα προσπαθήσουμε να βρούμε εκείνες τις λύσεις που θα επιτρέψουν την ομαλή ολοκλήρωση των δηλώσεων», καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα