Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου στο Μαξίμου

Συνάντηση θα έχουν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν τα θέματα που έχουν να κάνουν με τους δανειστές μας και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και παράλληλα οι «κόκκινες γραμμές» που θα έχει η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα,

η οποία επιστρέφει για την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Ένα ακόμα θέμα που θα απασχολήσει τους δύο κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες είναι η αντικατάσταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου ο οποίος αναλαμβάνει από την 1η Νοεμβρίου το χαρτοφυλάκιό του στην Κομισιόν, ενώ στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να «πέσει» στο τραπέζι και το ενδεχόμενο ενός μίνι ανασχηματισμού με την ευκαιρία της αντικατάστασης του κ. Αβραμόπουλου.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι έχει εγκαταλειφθεί η ιδέα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να αναλάβει ο πρωθυπουργός, αλλά διαβεβαιώνουν ότι ο νέος υπουργός θα προέρχεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου που έγινε στην Κύπρο με σκοπό να προετοιμάσει την τριμερή συνάντηση κορυφής μεταξύ των τριών κρατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα