Φαβορί στα φετινά όσκαρ η ταινία για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν

Δεν έχει καν προβληθεί και ήδη θεωρείται το «δυνατό χαρτί» της φετινής απονομής των βραβείων όσκαρ! Ο λόγος για την ταινία «Zero Dark Thirty», την οποία σκηνοθετεί η Κάθριν Μπίγκελοου, που κέρδισε Όσκαρ για την ταινία του 2008 για το Ιράκ «The Hurt Locker».

Οι κριτικές ήδη είναι διθυραμβικές, ενώ η σκηνοθέτης δήλωσε ότι «βασίστηκε αποκλειστικά σε μαρτυρίες , ως εκ τούτου ήταν πραγματικά

πολύ ζωντανή...».

Η κυκλοφορία του «Zero Dark Thirty» μετατέθηκε για τον Δεκέμβριο, καθώς αποτέλεσε το «μήλον της έριδος» στην προεκλογική διαμάχη Δημοκρατικών - Ρεπουμπλικανών. Ειδικότερα, οι Ρεπουμπλικανοί κατηγόρησαν τον Λευκό Οίκο ότι η κυβέρνηση φρόντισε να δοθεί στην Μπίγκελοου ειδική άδεια πρόσβασης σε ανώτατους αξιωματούχους ενόσω πραγματοποιούσαν έρευνα για την ταινία τους ώστε να πεισθούν οι αμερικανοί ψηφοφόροι να επανεκλέξουν τον Ομπάμα στις 6 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, ο αμερικανός ναύαρχος, ο οποίος ήταν επικεφαλής της μυστικής επιχείρησης κατά του μπιν Λάντεν τον Μάιο, το διέψευσε.

Η ταινία θα βγει τελικά στους αμερικανικούς κινηματογράφους στις 19 Δεκεμβρίου-σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών-ώστε να προλάβει να συμπεριληφθεί στις υποψηφιότητες των Όσκαρ που ανακοινώνονται στις 10 Ιανουαρίου ενόψει της τελετής στις 24 Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα