Φ. Κουβέλης: «Πρωτογενές πλεόνασμα βάρβαρων πολιτικών, αλλά να μοιραστεί»

«Το πρωτογενές πλεόνασμα δημιουργήθηκε με βάρβαρες πολιτικές, αλλά εν πάσει περιπτώσει υπάρχει και πρέπει να μοιραστεί» ξεκαθάρισε ο Φώτης Κουβέλης για τη διαφωνία κυβέρνησης-τρόικας γύρω από τη διανομή του πλεονάσματος. Προσέθεσε δε, ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις κοινωνικές ομάδες, «που έχουν δεινοπαθήσει από την κρίση».

Στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ χαρακτήρισε «κροκοδείλια»

τα δάκρυα που χύνονται στην Ευρώπη για την άνοδο του εξτρεμισμού στην Ελλάδα, λόγω των πολιτικών που ασκούνται, ενώ έφερε ως παράδειγμα τις πιέσεις που ασκούνται στην Αθήνα για εφαρμογή πολιτικών. «Τι σχέση έχει πχ η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με τις διεθνείς υποχρεώσεις τις χώρας; Με τα προαπαιτούμενα για την καταβολή της δόσης;» διερωτήθηκε.

Σημείωσε επίσης ότι δεν συμφωνεί με την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του χρέους, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα έχει διεθνείς υποχρεώσεις και η μονομερής διαγραφή του χρέους θα οδηγούσε σε χρεοκοπία. «Μακάρι να μπορούσε να γίνει διαγραφή, αλλά είναι διεθνής υποχρέωση. Για αυτό εμείς είμαστε υπέρ της συστηματικής διαπραγμάτευσης, ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση για το χρέος», σχολίασε.

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στη διαδικασία συζήτησης διαφόρων εκδοχών, τόσο για την περιφέρεια Αττικής, όσο και για δήμους, όπως πχ τον Πειραιά. «Εντός των ημερών θα υπάρξουν αποφάσεις» τόνισε χωρίς να μπει σε ονοματολογία.

Keywords
Τυχαία Θέματα