Εξοπλίζουν με τουαλέτες και παροχή πόσιμου νερού τα ασανσέρ οι Ιάπωνες λόγω σεισμών

Όπως όλοι γνωρίζουμε η Ιαπωνία είναι ίσως η πιο σεισμογενής χώρα στον κόσμο, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες της να ζουν με τους σεισμούς και οι υπηρεσίες να φροντίζουν για την αντισεισμική προστασία σε κάθε χρησιμοποιούμενο από τον άνθρωπο μέσο.

Στο πλαίσιο αυτό οι Ιάπωνες κατασκευαστές σχεδιάζουν τον εφοδιασμό των ανελκυστήρων με τουαλέτες και πόσιμο νερό, προκειμένου να καταστεί όσο το δυνατόν πιο εύκολη

η επιβίωση των επιβαινόντων σε αυτά εάν κλειστούν μέσα μετά από σεισμό.

«Αποφασίσαμε να εξετάσουμε τον εξοπλισμό των ανελκυστήρων με τις παροχές αυτές προκειμένου να βελτιώσουμε την ασφάλεια και την πρόληψη των κινδύνων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τακέσι Μιγιάτα, εκπρόσωπος μιας ένωσης του κατασκευαστικού αυτού κλάδου. Προσθέτοντας: «υπάρχουν ήδη ειδικά προϊόντα στο εμπόριο και ορισμένα κτίρια έχουν ήδη εφοδιαστεί με τον κατάλληλο εξοπλισμό, αλλά θα δούμε υπό ποιες συνθήκες θα μπορούσε να γενικευθεί η χρήση τους».

Στην Ιαπωνία υπάρχουν σχεδόν 700.000 ανελκυστήρες, εκ των οποίων περισσότεροι από 150.000 μόνον στο Τόκιο. Κατά τη διάρκεια του σεισμού που έγινε το περασμένο Σάββατο, 19.000 ασανσέρ τέθηκαν εκτός λειτουργίας και 14 σταμάτησαν ανάμεσα σε δύο ορόφους, εγκλωβίζοντας προσωρινά όσους βρίσκονταν μέσα. Από το 2009, όλα τα ασανσέρ είναι εξοπλισμένα με έναν μηχανισμό που αποτρέπει τον εγκλωβισμό τους ανάμεσα σε δύο ορόφους.

Σε περίπτωση που κτυπήσει το Τόκιο καταστροφικός σεισμός υπολογίζεται ότι θα εγκλωβιστούν σε ανελκυστήρες τουλάχιστον 17.000 άνθρωποι.

Keywords
Τυχαία Θέματα