Νεκροί 10.000 τζιχαντιστές

Συνάντηση του συνασπισμού των χωρών που πολεμούν στο Ιράκ και την Συρία το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι με στόχο να εξεταστεί η κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή. Στο πλαίσιο αυτό ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, που πήρε μέρος στη συνάντηση, ανέφερε ότι στο διάστημα των τελευταίων εννέα μηνών που διαρκεί η εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 10.000 τζιχαντιστές.

Ο Αμερικανός υπουργός τόνισε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, όμως ακόμα το

Ισλαμικό Κράτος παραμένει ανθεκτικό και μάχιμο.

Στον τομέα των επιχειρήσεων τώρα, χθες Τρίτη οι δυτικές και αραβικές χώρες που μετέχουν στον συνασπισμό πραγματοποίησαν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών, στηρίζοντας το ιρακινό σχέδιο για ανακατάληψη εδαφών έπειτα από την κατηγορία που διατύπωσε ο Ιρακινός πρωθυπουργός ότι η συμμαχία δεν έχει κάνει αρκετά για να βοηθήσει τη Βαγδάτη να τους απωθήσει.

«Στην αρχή αυτής της εκστρατείας είχαμε πει ότι θα χρειαστεί καιρός. Έχουμε καταστρώσει ένα τριετές σχέδιο κι είμαστε μόνο στους εννέα μήνες», ήταν τα λόγια του κ. Μπλίνκεν για την πορεία της εκστρατείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα