Έξι τραυματίες, από τους οποίους δύο πολύ σοβαρά, από την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Έξι τραυματίες, δύο από τους οποίους είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση ενώ άλλοι τρεις έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα, είναι το αποτέλεσμα της φωτιάς που ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί στα διυλιστήρια Ασπροπύργου των ΕΛΠΕ, κατά τη διάρκεια εργασιών σε μια δεξαμενή.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο και στο Αττικό Νοσοκομείο και πιο συγκεκριμένα τρεις από αυτούς βρίσκονται στο Θριάσιο και άλλοι τρεις στο Αττικό,

ενώ οι δύο από αυτούς που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, θα μεταφερθούν στο νοσκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Οι τέσσερις τραυματίες είναι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και οι δύο εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι τραυματισμοί σημειώθηκαν από έκρηξη στη διάρκεια εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν στην δεξαμενή. Μάλιστα, εργαζόμενοι στα διυλιστήρια καταγγέλουν ότι δεν ήχησε ο συναγερμός πυρκαγιάς για να απομακρυνθούν έγκαιρα οι εργαζόμενοι και ότι δεν είχαν τρόπο διαφυγής.

Με επίσημη ανακοίνωσή τους τα ΕΛΠΕ αναφέρουν:

«Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα