«Εξετάστηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων από τους εταίρους της Ελλάδας οι οποίοι μιλούν με μια φωνή»

Για την χθεσινή συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Λαγκάρντ και Ντράγκι, η οποία αφορούσε το θέμα της Ελλάδας, μίλησε σήμερα η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ.

Η κα Μπράιτχαρτ ανέφερε ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση εξετάστηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και

των θεσμών, προσθέτοντας ότι οι επαφές μεταξύ των συμμετεχόντων στη χθεσινή συνάντηση θα συνεχιστούν.

Η ίδια εκπρόσωπος τόνισε ότι οι διεθνείς εταίροι της Ελλάδας μιλούν με μία φωνή, λέγοντας επίσης, ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα και ότι όλοι οι θεσμοί είναι σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές, με στόχο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κυρία Μπράιτχαρτ αποκάλυψε ότι η χθεσινή συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ενώ τόνισε ιδιαίτερα την σημερινή δήλωση του Πιερ Μοσκοβισί σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, σύμφωνα με την οποία «έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος προς την κατεύθυνση μιας συμφωνίας, όμως δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί».

Εξάλλου, σχετικά με τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, η Α. Μπράιτχαρτ αρκέστηκε στην απάντηση ότι πολλά έγγραφα ανταλλάσσονται μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών και υπογράμμισε ότι αυτό είναι «θετικό σημάδι».

Τέλος, αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (Eurogroup Working Group), όπου θα συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα