Εξαρθρώθηκε σπείρα που εισέβαλε σε σπίτια στη Φθιώτιδα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

του Πέτρου Καρσιώτη

Σπείρα Αλβανών κακοποιών, η οποία με αρχηγό δραπέτη των φυλακών, είχε ξεκινήσει ληστρικές εισβολές σε σπίτια μοναχικών ηλικιωμένων στην περιοχή της Φθιώτιδας, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια της περιοχής. Η οργάνωση αποτελείτο από πέντε άνδρες, ηλικίας από 33 έως και 51 ετών, και όπως προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία, έχει διαπράξει τουλάχιστον 2 ένοπλες εισβολές σε σπίτια ηλικιωμένων γυναικών, που έζησαν τον τρόμο μέσα στα σπίτια τους. Μάλιστα, η μία εκ των δύο ηλικιωμένων γυναικών, που βρέθηκαν αντιμέτωπες

με τα μέλη της σπείρας, είναι η γυναίκα, που εμπιστεύτηκε, βοήθησε και βάπτισε τον έναν από τους συλληφθέντες ληστές!

Τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος δράστης ήταν αυτός που έδωσε πληροφορίες στους συνεργούς του, οδηγώντας τους στο σπίτι της νονάς του, μιας 80χρονης, στην Καμπιά Σπερχειάδας, η οποία διατηρούσε καφενείο! Εκείνος φέρεται να έδωσε πληροφορίες στους συνεργούς του για την εσωτερική πόρτα που οδηγεί από το καφενείο στο σπίτι και τους είπε ότι έκρυβε τα χρήματα. Η ληστεία στο σπίτι της έγινε στις 11 Απριλίου. Μέσα στη νύχτα, δύο από τους δράστες, εισέβαλαν στο σπίτι της 80χρονης, και με την απειλή μαχαιριού την ακινητοποίησαν και την έδεσαν. Στη συνέχεια, βρήκαν και έκλεψαν το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 7 Απριλίου, δύο από τους δράστες, εισέβαλαν στα Καμένα Βούρλα στο σπίτι μιας 70χρονης γυναίκας, με την απειλή κατσαβιδιού, την ακινητοποίησαν και την έδεσαν. Άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 1.150 ευρώ, ένα tablet, ένα κινητό τηλέφωνο, δύο χρυσά δαχτυλίδια και προσωπικά έγγραφα. Σ’ αυτή τη ληστεία είχε διαδραματιστεί και ένα γεγονός, που είχε κάνει αίσθηση στους αστυνομικούς όταν το αποκάλυψε η 70χρονη.

Της έδωσαν το χάπι για την πίεση

Ενώ διέφευγαν από το σπίτι, την άφηναν δεμένη για να μην ειδοποιήσει την Αστυνομία. Η πίεσή της είχε ανέβει και τους παρακάλεσε να την λύσουν για να πάρει το χάπι της. Δεν την έλυσαν, αλλά ένας από τους δράστες τής πήγε ο ίδιος το χάπι και εξαφανίστηκαν!

Εφορμούσαν από την Λαμία

Όπως διαπιστώθηκε, χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο-καταφύγιό τους οικία σε περιοχή της Λαμίας, καθώς και συγκεκριμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο, με το οποίο προσέγγιζαν και διέφευγαν από τους τόπους εκδήλωσης της εγκληματικής τους δραστηριότητας. Εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους στην διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Το άρθρο Εξαρθρώθηκε σπείρα που εισέβαλε σε σπίτια στη Φθιώτιδα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα