Εξαρθρώθηκε σπείρα με καλασνικοφ που λήστευε περίπτερα και βενζινάδικα

Μια από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Η εν λόγω σπείρα διέπραττε ένοπλες ληστείες με Kalashnikov σε πρατήρια υγρών καυσίμων και περίπτερα στα Βόρεια προάστια. Οι συλληφθέντες είναι τρείς αλλοδαποί Αλβανικής υπηκοότητας και με τη σύλληψή τους εξιχνιάσθηκαν δεκαεπτά ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και επτά σε περίπτερα.

Οι ένοπλοι ληστές συνελήφθησαν χθες, μετά από

συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, σε δυο διαμερίσματα πολυκατοικιών στη Νέα Χαλκηδόνα και στα Σεπόλια, ενώ αναζητούνται τρείς επιπλέον συνεργοί τους.

Γι’ αυτό το λόγο ύστερα από Διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των τριών συλληφθέντων καθώς και ενός ακόμη αναζητούμενου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της έρευνας και η τυχόν αναγνώρισή τους από άλλα θύματα.

Πρόκειται για τους:

NDOCI ον. MARJAN του DEDE και της LULE, γεν. 1988 στην Αλβανία.

PUSI ον. KRISARD του NIKOL και της ZOJ, γεν. 1992 στην Αλβανία.

ULNDREAJ ον. EDUARD του GJINA και της LEN, γεν. 1982 στην Αλβανία.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διαθέτοντας βαρύ οπλισμό (kalashnikov, πιστόλια και χειροβομβίδες) και φορώντας κουκούλες τύπου full face, μετέβαιναν βραδινές ή μεταμεσονύκτιες ώρες σε διανυκτερεύοντα πρατήρια υγρών καυσίμων και περίπτερα και με την απειλή βίας ή ζωής με τη χρήση όπλων, αφαιρούσαν από τους υπαλλήλους όλες τις εισπράξεις. Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας για τη μετακίνηση τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα ή, σε κάποιες περιπτώσεις, νόμιμα στα οποία κάλυπταν προσωρινά τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Μετά από έρευνα που έγινε στα δύο (2) διαμερίσματα που συνελήφθησαν, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Ένα (1) kalashnikov με γεμιστήρα με 24 φυσίγγια.

Ένα (1) πιστόλι Baikal με γεμιστήρα πλήρη φυσιγγίων.

Ένα πιστόλι κρότου.

Μία (1) αμυντική χειροβομβίδα.

Πενήντα τέσσερα (54) φυσίγγια kalashnikov.

Δύο (2) συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης.

Δύο (2) κουκούλες full face.

Τέσσερις (4) φορητοί Η/Υ.

Δύο (2) ζυγαριές ακριβείας.

Χρηματικό ποσό εξακοσίων (600) ευρώ.

Επίσης κατασχέθηκαν τρία (3) αυτοκίνητα, εκ των οποίων δύο (2) κλεμμένα.

Η έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής για να διαπιστωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα