Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών στα Εξάρχεια

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με τη μέθοδο των “συγκοινωνούντων δοχείων”… ξαναγύρισαν στη διακίνηση ναρκωτικών οι διακινητές, στο κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα στην περιοχή των Εξαρχείων!

Όπως εξήγησε ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, κατά την παρουσίαση του νέου κυκλώματος εμπόρων παραισθήσεων που πλημμύριζαν την Αθήνα με μεγάλες ποσότητες χασίς, η εγκληματική οργάνωση

λειτουργούσε “με με παράλληλη ενεργοποίηση επιμέρους υποομάδων, που δρούσαν είτε αυτοτελώς είτε συνδυαστικά και είχαν κομβικό ρόλο στην προμήθεια, τη διακίνηση και την εμπορία ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων”.

Μετά το “χτύπημα” της 12ης Ιουλίου, όταν σε επιχείρηση της Δίωξης συνελήφθησαν ηγετικά μέλη της ομάδας που διακινούσε ηρωίνη και κοκαϊνη, οι διακινητές άλλαξαν τον τρόπο μεταφοράς.

Μείωσαν τις ποσότητες κάθε “δρομολογίου” ούτως ώστε σε περίπτωση σύλληψης των μεταφορέων οι “ζημιές” να ήταν μικρότερες!

Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, δήλωσε ότι εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της όποιας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Αλβανία, τις όποιες διοχέτευαν σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών και ιδίως των Εξαρχείων.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 53 ετών, 33χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και 39χρονος ομογενής από την Αλβανία. Επίσης, αναζητούνται άλλα εννέα (9) άτομα – συνεργοί των συλληφθέντων, ηλικίας από 28 έως 55 ετών.

Επίσης στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη εννέα (9) άτομα, που προμηθευόντουσαν ναρκωτικά από τα μέλη της οργάνωσης.

Από την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ξεκίνησε το «ξήλωμα»

Το “ξήλωμα” της σπείρας, που έσπευσε να καλύψει το…κενό που δημιουργήθηκε από τις συλλήψεις του Ιουλίου, στο κέντρο της Αθήνας, ξεκίνησε στα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.

Εκεί εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 46χρονος ημεδαπός, στο οποίο βρέθηκαν 36 κιλά και 800 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία διαπιστώθηκε ότι εισήγαγε από την Αλβανία με τελικό προορισμό τη χώρα μας.

Παράλληλα, από άλλο κλιμάκιο αστυνομικών στο Εθνικό Οδικό δίκτυο Αθηνών-Πατρών στην περιοχή του Αιγίου, εντοπίστηκε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 33χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τον ρόλο του προπομπού της μεταφοράς των ναρκωτικών, ενώ στα Άνω Λιόσια Αττικής εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 53χρονος ημεδαπός και ο 39χρονος ομογενής από την Αλβανία.

Σε έρευνες που επακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κατεργασμένης –ακατέργαστης κάνναβης, σύνεργα εμπορίας ναρκωτικών, χρηματικά ποσά.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

67 κιλά και 360 γραμμάρια ακατέργαστη και κατεργασμένη κάνναβη,14 δισκία ναρκωτικού φαρμακευτικού σκευάσματος,το χρηματικό ποσό των 1.420 ευρώ και 4000 Λεκ Αλβανίας,4 ζυγαριές ακριβείας,4 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,αεροβόλο πιστόλι,6 συσκευές κινητής τηλεφωνίας καθώς καιπλαστά χαρτονομίσματα των (10) και (20) ευρώ.

Το άρθρο Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών στα Εξάρχεια εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα