Εξακολουθεί η μάχη με τις φωτιές – Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή

Μεγάλες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σήμερα σε Σκύρο, Δίστομο, Οινόφυτα, Λεχαινά και Σαλαμίνα, Ζάκυνθοενώ σε ύφεση βρίσκονται οι φωτιές που είχαν ξεσπάσει την Παρασκευή σε Καρέα και Λακωνία, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στο Δίστομο η φωτιά ξέσπασε γύρω από το λόφο του Μαυσωλείου με αποτέλεσμα να καεί όλος ο περίβολος και να κινδυνέψουν και σπίτια στο χωριό. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και υπάρχει εγρήγορση των τοπικών δυνάμεων της πυροσβεστικής

προκειμένου να αποτρέψουν αναζωπυρώσεις

Στη Ζάκυνθο ξέσπασε πυρκαγιά τις απογευματινές ώρες σε δασική έκταση στο βουνό Σκοπός, στο Καλαμάκι. Όπως έγινε γνωστό δεν απειλούνται κατοικίες, ενώ η φωτιά συνεχίζεται με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής που αποτελούνται από δέκα οχήματα και 25 άνδρες να κάνουν ότι μπορούν για να την περιορίσουν. Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Στην Σκύρο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Ατσίτσα ξέσπασε φωτιά το πρωί η οποία έκαψε περιοχή με χαμηλή βλάστηση. Η επέμβαση ήταν άμεση και το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει κάποιο μεγάλο μέτωπο ενεργό, ενώ έχει ελεγχθεί η φωτιά χωρίς να κινδυνέψουν κατοικίες.

Σήμερα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στην Κακιά Θάλασσα στην Κερατέα, στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, στην Ανδραβίδα Λεχαινών, όμως μέχρι στιγμής δεν απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή. Ακόμα το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μελίσσα του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως αναφέραμε και πιο πριν στην Λακωνία τα πράγματα είναι καλύτερα μετά τη χθεσινή επέλαση της φωτιάς. Στα Βάτικα δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, όμως οι δυνάμεις βρίσκονται σε εγρήγορση για να προλάβουν τις περιπτώσεις αναζωπύρωσης.

Στο μεταξύ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), με ανακοίνωσή της προειδοποιεί ότι αύριο Κυριακή 19 ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός στις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής,

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια)

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες),

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος),

Περιφέρεια Πελοποννήσου,

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Αχαΐα, Ηλεία),

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα