Έβαλε πλώρη για τη Γάζα

Το ιστιοφόρο Estelle απέπλευσε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου από το λιμάνι της Νάπολη στην Ιταλία με προορισμό την θάλασσα της Παλαιστίνης. Προηγουμένως έκανε στάση στα νότια της Κρήτης όπου και νέοι επιβάτες ανέβηκαν στο πλοίο που κατευθύνεται στην Γάζα. Ανάμεσα τους, μέλη εθνικών κοινοβουλίων από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία. Συμμετέχουν επίσης ακτιβιστές από την Φινλανδία, τη Σουηδία, την Ελλάδα,

το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Νορβηγία και την Ισπανία.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 12 Οκτώβρη, το Φινλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε το Estelle (έχει Φινλανδική σημαία) πως το Ισραήλ απέστειλε  προειδοποίηση ότι «σε περίπτωση που το SV Estelle επιδιώξει να σπάσει αποκλεισμό στη θάλασσα της Γάζας (20 ναυτικά χλμ.) το Ισραήλ θα παρέμβει κάνοντας χρήση βίας». Την ίδια στιγμή, οι επιβάτες του Estelle κάνουν εκπαίδευση σε μη βίαιες μεθόδους αντιμετώπισης μιας πιθανής παράνομης και βίαιης επίθεσης του Ισραήλ στο σκάφος.

Το Estelle αναμένεται να φτάσει στην Γάζα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Στο twitter ήδη χρησιμοποιούνται τα hashtags #svEstelle και #flotilla για την ενημέρωση γύρω από την αποστολή. Την Παρασκευή 19 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι, η πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα" δίνει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της παλιάς Πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σχετικά με το Estelle και το φετινό εγχείρημα.

Με πληροφορίες από το: Omnia.tv

Keywords
Τυχαία Θέματα