Εθελουσία στην Olympic Handling με τους εργαζόμενους στα «κάγκελα»

Η Olympic Handling κατέθεσε πρόταση για οικιοθελή έξοδο σε όσους εργαζόμενους το επιθυμούν. Όσοι αποδεχτούν την εθελουσία, χάνουν το δικαίωμα στο επίδομα του ΟΑΕΔ καθώς δεν θα πρόκειται για μονομερή καταγγελία σύμβασης εργασίας.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Διεθνούς Αερολιμένα, καλεί τους εργαζόμενους στην Olympic Handling«να μην διευκολύνουν το σχέδιο της εξόντωσης

τους από τους εργοδότες και να μην υπογράψουν καμία οικιοθελή έξοδο γιατί Α) πρέπει να υποστηρίξουμε το δικαίωμα στην εργασία σε μία περίοδο που ο δείκτης της πραγματικής ανεργίας ξεπερνά το 30%.

Β) Επειδή το χρηματικό «έπαθλο» που θα προκύψει από το πρόγραμμα της εθελουσίας δεν αποτελεί καταβολή αποζημίωσης λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας, θα είναι φορολογήσιμο και παράλληλα θα ανεβάσει την φορολογική κλίμακα».

Παράλληλα, εφιστά την προσοχή στο υπουργείο Εργασίας, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, και ειδικότερα στην Επιθεώρηση Εργασίας της Παλλήνης «να μην μείνουν θεατές μπροστά σε αυτήν την καρατόμηση των εργαζομένων και να αναλάβουν δράσεις και πρωτοβουλίες για την αποτροπή της εφαρμογής του κατάπτυστου σχεδίου».

Καλούν τέλος, όλα τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα του «Ελ. Βενιζέλος» και την Ομοσπονδία «να πάρουν θέση για το ζήτημα και να καταγγείλουμε και να αποτρέψουμε από κοινού τις αυθαίρετες τακτικές της Olympic Handling σε βάρος των εργαζομένων».

Keywords
Τυχαία Θέματα