Έστησε εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης στο σπίτι του

Στο πλαίσιο ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων εντόπισαν αυτοσχέδιο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, εγκατεστημένο σε δωμάτιο οικίας, στα Ιωάννινα.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος

του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή – διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.

Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 26χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του 28χρονου, όπου διαπίστωσαν ότι ο συλληφθείς είχε μετατρέψει δωμάτιο αυτής σε εργαστήριο παραγωγής κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.

Όπως εξακριβώθηκε από τους αστυνομικούς, οι τοίχοι του εργαστηρίου ήταν επενδυμένοι με υλικά ανακλάσεως – μόνωσης, τα οποία χρησίμευαν στην διατήρηση της θερμοκρασίας και υγρασίας, προκειμένου να δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη των φυτών κάνναβης.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν στο εσωτερικό του εργαστηρίου, καθώς και σε άλλα σημεία της οικίας και κατασχέθηκαν συνολικά:

δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 793 γραμμαρίωνδεκαεννέα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,5 έως 1,85 μέτρατρεις κλώνοι κάνναβης, ύψους 30, 46 και 56 εκατοστώνένα αποξηραμένο παραισθησιογόνο μανιτάρι, βάρους 3,1 γραμμαρίωνένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβηςδώδεκα συσκευασίες περιέχουσες σπόρους κάνναβηςπέντε ανακλαστήρες – λαμπτήρες με τρεις μετασχηματιστέςτέσσερις ανεμιστήρεςένα φίλτρο εξαερισμού με τουρμπίναέξι χρονοδιακόπτες ρεύματοςμία αεροαντλίαδύο θερμόμετρα χώρουδύο μετρητές τάσηςείκοσι επτά συσκευασίες με λίπασμαμία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείαςχειρόγραφες σημειώσεις και ένα κινητό τηλέφωνοτρία πολύμπριζαένα στιλέτο, μία σιδερογροθιά και μία μεταλλική πτυσσόμενη ράβδο (γκλοπ)ένα tablet.

Επίσης, συνελήφθη και ένας 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος τη στιγμή της έρευνας εξήλθε από το σπίτι του 28χρονου και στην κατοχή του βρέθηκαν δύο συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 2,7 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα