Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης: «Με επεισόδια η πρώτη γενική απεργία στην Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ»

Κάνοντας εκτεταμένη αναφορά τόσο στις απεργιακές συγκεντρώσεις αλλά και στα επεισόδια αναφέρθηκαν τα μεγαλύτερα διεθνή δίκτυα ενημέρωσης για τη σημερινή γενική απεργία.

«Η ελληνική αστυνομία χρησιμοποίησε χημικά, προκειμένου να διαλύσει ομάδα διαδηλωτών, η οποία πέταξε βόμβες μολότοφ» περιγράφει το CNBC και κάνει λόγο «για χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους της ελληνικής

πρωτεύουσας». Το CNBC σημειώνει ότι «πρόκειται για την πρώτη απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από την ημέρα όπου ο Αλέξης Τσίπρας ανήλθε στην εξουσία».

Αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο Reuters, τονίζει ότι «η αστυνομία χρησιμοποίησε χημικά αέρια, καθώς δεκάδες νεαροί, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες, σπάζοντας τις τζαμαρίες καταστημάτων, στους δρόμους περιμετρικά της Βουλής».

Μερικές από τις βόμβες μολότοφ προκάλεσαν ζημιές και στην πρόσοψη του κτηρίου, όπου στεγάζεται η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας. Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής αστυνομίας, τρία άτομα προσήχθησαν, προτού αποκατασταθεί η τάξη.

«Από επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και νεαρών στιγματίστηκε η πρώτη γενική απεργία στην Ελλάδα, από την ημέρα όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία», αναφέρει το πρακτορείο Associated Press, σε ανταπόκρισή του από την ελληνική πρωτεύουσα.

Όπως σημειώνει, «ομάδα νεαρών αποσπάστηκε από τη διαδήλωση και πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών».

Στη σημερινή πορεία, σύμφωνα με το πρακτορείο, «συμμετείχαν περίπου 25.000 άνθρωποι, διαδηλώνοντας εναντίον του νέου πακέτο μέτρων λιτότητας. Η 24ωρη απεργία που προκηρύχθηκε για σήμερα, έχει προκαλέσει ευρεία προβλήματα στην Ελλάδα, καθώς δεκάδες δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτουργούν. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα, συμμετείχαν περίπου 10.000 άτομα».

Keywords
Τυχαία Θέματα