Εστιάτορας στην Κεφαλονιά «εξαφάνισε» αποδείξεις αξίας 28.000 ευρώ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένα έξυπνο κόλπο βρήκε ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Κεφαλονιά προκειμένου να κρύβει εισοδήματα και ΦΠΑ από την εφορία.

Ειδικότερα ο εν λόγω εστιάτορας αξιοποιώντας τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού του υπολογιστή κατάφερε να εξαφανίζει τις αποδείξεις, μολονότι εμφάνιζε τις παραγγελίες

και επομένως όποιος παρακολουθούσε δεν μπορούσε να υποψιαστεί κάτι.

Η μέθοδος που ακολουθούσε

Αρχικά τηρούσε τη νόμιμη οδό καθώς καταχωρούσε στον υπολογιστή όλες τις παραγγελίες που έπαιρναν τα γκαρσόνια και ο πελάτης έπαιρνε απόδειξη στα χέρια του.

Το ειδικό λογισμικό που διέθετε ο υπολογιστής του εστιάτορα ωστόσο είχε τη δυνατότητα αντί να καταχωρήσει τις παραγγελίες και να τις καταγράψει ως αποδείξεις μέσω των οποίων θα καταβαλλόταν ο ΦΠΑ και ο φόρος εισοδήματος στο Δημόσιο, να τις εξαφανίζει!

Έτσι η ζωή κυλούσε για τον εστιάτορα, χωρίς το βραχνά της εφορίας. Την περασμένη Δευτέρα, όμως, πήγαν στην Αγία Ευφημία της Κεφαλονιάς, όπου βρίσκεται το εν λόγω εστιατόριο, κλιμάκιο ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από άλλο νομό.

Την ώρα που διενεργούσαν έλεγχο στα βιβλία του εστιατορίου είδαν τον υπολογιστή και αμέσως υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Έτσι, προκειμένου να ελέγξουν περαιτέρω τον υπολογιστή θέλησαν να τον πάρουν μαζί τους, αλλά εκεί αντέδρασε ο εστιάτορας και ύστερα από δύο ώρες αντεγκλήσεων οι ελεγκτές τελικά κατάσχεσαν τον υπολογιστή.

Όταν έκαναν τον έλεγχο βρήκαν αμέσως το κόλπο που εξαφάνιζε τα δελτία παραγγελίας. Μάλιστα διαπίστωσαν ότι ο εστιάτορας είχε εξαφανίσει 688 δελτία αποδείξεων συνολικής αξίας 28.300 ευρώ.

Την επόμενη στιγμή το εστιατόριο έκλεισε για 48 ώρες και ξεκίνησε ενδελεχής έλεγχος στα βιβλία του εστιατορίου. Παράλληλα ελέγχεται και η εταιρεία που χορήγησε το λογισμικό έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν το κόλπο έγινε από αυτή ή αν το έκανε ο εστιάτορας.

Το άρθρο Εστιάτορας στην Κεφαλονιά «εξαφάνισε» αποδείξεις αξίας 28.000 ευρώ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα