Εργαστήριο δοκιμής φαγητών θα προστατεύει τον «σουλτάνο» Ερντογάν από δηλητηρίαση

Ο νεοσουλτάνος, όπως έχει αποκληθεί, πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φυλάσσει τον εαυτό του ως «κόρη οφθαλμού» καθώς εκτός από την φυσική ασφάλεια που του προσφέρει το παλάτι της Άγκυρας, θα είναι πλέον προστατευμένος και από την πιθανότητα να τον δηλητηριάσει κάποιος «εχθρός».

Όχι, όχι δεν θα προσλάβει δοκιμαστές φαγητού, όπως έκαναν οι προκάτοχοί του, σουλτάνοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας, άλλωστε κάτι τέτοιο εν έτη 2015 είναι ξεπερασμένο. Ο Ερντογάν θα προστατεύεται από την δηλητηρίαση μέσω ενός ειδικού εργαστηρίου το οποίο θα κατασκευαστεί

μέσα στο παλάτι του προέδρου στην Άγκυρα, όπως δήλωσε ο προσωπικός του γιατρός στην εφημερίδα «Χουριέτ».

«Οι επιθέσεις δεν γίνονται πλέον δια της οδού των όπλων, αλλά δι” αυτής των τροφίμων» είπε ο Τσεβντέτ Ερντόλ, γιατρός ο οποίος είναι επίσης βουλευτής του κυβερνώντος ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

«Ένα εργαστήριο θα εγκατασταθεί επίσης στο μέγαρο», πρόσθεσε, ώστε να προλαμβάνει οποιαδήποτε τοξική, χημική, ραδιενεργό η βιολογική επίθεση θα μπορούσε να έχει στόχο τον Ερντογάν.

Μάλιστα ο γιατρός υπογράμμισε πως μέχρι τώρα καμιά απόπειρα αυτού του είδους δεν έχει εντοπιστεί στο πολυτελές συγκρότημα του προεδρικού μεγάρου στην Άγκυρα, όπου «μια ομάδα πέντε γιατρών βρίσκεται σε υπηρεσία 24 ώρες το 24ωρο».

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα